Indre Østfold politistasjon ledet etterforskningen som varte i cirka åtte uker. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

– Heldigvis kom vi så raskt til stedet at tyvene ikke hadde kommet langt

Da politiet fikk melding om pågående innbrudd i Hobøl rykket de raskt ut og fikk kontroll på tyvene.

– Heldigvis kom vi så raskt til stedet at tyvene ikke hadde kommet langt, skriver politiet.  

Politiet stanset en bil hvor det ble funnet en motorsykkeldress. Etter hvert viste det seg at denne dressen var stjålet fra en adresse i Ås.

– I Ås fant vi et lager med masse tyvegods. Det var hovedsakelig verktøy som var profesjonelt pakket klart til å sendes ut av landet. Vi kunne spore tyvegodset tilbake til omlag femten tyverier som hadde skjedd i løpet av en uke i Indre-Østfold og Hurum, skriver Politiets Nettpatrulje – Øst politidistrikt på sin Facebook-side.

Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Under operasjonsnavnet «OP TOOL» ledet Indre Østfold politistasjon denne etterforskningen, som varte cirka åtte uker. Det ble avdekket over 700 unike stjålne gjenstander til en verdi av mellom en og to millioner korner.

ANNONSE

– Fire personer ble tatt for tyveriene fem dager etter at de kom til Norge. De ble tiltalt for 11 grove tyverier og et grovt heleri. De skal i fengsel i to år, og etterpå vil de bli utvist fra landet og få innreiseforbud.

For å unngå å bli et offer for mobile vinningskriminelles tyveri-raider anbefaler politiet at du tenker grundig på hvordan du kan sikre dine egne verdier.

Her er noen tips:

– Sørg for at alt av verdi er grundig innelåst.

– Monter lys med sensor.

– Monter også gjerne kamera med sensor. På denne måten kan
du selv ha oversikt over verdiene dine.

– Merk alt verktøy med navn og nummer med tusj eller gravering. (Politiet stopper daglig biler med stjålet gods, hvis vi får en utfyllende liste med serienummer er det lett for oss å påvise at det er tyvegods og å spore opp eieren slik at de kan få tingene sine tilbake.

– Kan du i tillegg til lås plassere noe tungt foran inngangsdøra – bil, gravemaskin eller lignende.

– Har du spesielt dyrt utstyr som er lett omsettbart kan det være en ide å ta disse tingene med til et annet sted for natta.

(Kilde: Politiets Nettpatrulje – Øst politidistrikt)

https://www.facebook.com/PolitietiFolloOstfold/posts/2987547384632162?__xts__[0]=68.ARASk5WpRLzozl2E7o7BOLGf_D-jvu4Um3l_tS1_rJ0mqCb9EWX-KXMhj062JsOLwmvWitQ2oTnA2ouQbsAzrR66igOwk0DsLgjnOJmem7suVPq26wuAr8NhGJ1FNSgaP954zqle2lahHMhHhZFdmg6NjiJo2GFM5np1pek00xITvZVBHoC2jWyVRxgaK7_7N2f8lePV0e1ljG9X9wYFpb7FEYzOwDak3o5gD2hjJl1PQaXz63nrvBp3K4_ONdPKKLy6ze9waFKFooLRgBN87uI9gxUVg5KHRutORv13GxnQIO3SwIrBeu08KKvQu2VKGojTB2xYKwJD209bIyfFVjzflw&__tn__=-R

ANNONSE

Holder stengt til og med 26. mars

Premiedryss til Askim og Mysen-elever