Utsetter øvelsene og konserten

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Gospel Explosion har på fem år blitt Norges største korprosjekt for voksne. Det skal feires der det hele startet, nemlig i Indre Østfold.

Saken er oppdatert onsdag 11. mars:

– Vi ønsker at det skal oppleves trivelig og trygt å komme på våre konserter i Gospel Explosion, og akkurat nå er det ikke helt sånn. Derfor utsetter vi våre konserter som skulle vært i mars til det blir trygt og trivelig igjen, sier Leif Ingvald Skaug.

– Siden starten i 2015 har nesten 2000 sangere vært med på et eller flere prosjekter på over 20 forskjellige steder i Norge. Bare på de tre første stedene hittil i år har det vært involvert 260 sangere, og bare i løpet av det siste året har nærmere 10.000 mennesker fått oppleve Gospel Explosion som publikummere, skriver Leif Ingvald Skaug i en pressemelding.

Skaug startet opp det hele, og skal ha ansvaret for Østfold eneste Gospel Explosion 2020 i Askim kirke 29. mars.

– Jeg hadde jo en liten drøm da jeg startet, at Gospel Explosion skulle vokse og få være et viktig supplement til Norges rike musikkliv, men jeg gnir meg fortsatt litt i øynene når jeg ser på hvordan dette har utviklet seg. Mange kor sliter med å få med unge i 20-30års alderen, samt de som er 40-50 år. Her har Gospel Explosion truffet et nerve, sier Skaug.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Leif Ingvald Skaug. Foto: Glenn Thomas Nilsen

– Vi ser at de aller fleste som er med i Gospel Explosion er mellom 20-55 år, og det er flott at så mange egentlig har lyst til å synge i kor. Gospel Explosion er åpent for alle som liker å synge, uansett tidligere erfaring/ikke erfaring, livssituasjon, tro eller etnisitet, og de som er 16 år er like fornøyde som de på nesten 80 år, ivrer Leif Ingvald.

– Det er jo helt utrolig at vi klarer å favne så bredt i befolkningen, men vitenskapelige studier viser at korsang skaper bedre helse og mer lykke i livet, og det har begynt å spre seg at Gospel Explosion er et slikt sted, sier Skaug.

Man kan komme å teste

De som lurer på om Gospel Explosion er noe for dem, kan komme på øvelsene og teste ut, uten å forplikte seg på å være med på hele prosjektet. Det er for alle fra 16 år og oppover.

I år er temaet «Women in Gospel – back to the roots», og på avslutningskonserten søndag 29. Mars kommer blant annet bassist Jonny Sjo og trommis Kim Ofstad fra Dsound til å være i bandet, samt at amerikanske Ingrid Arthur som er kjent fra «The Weather girls» med hiten «it¨s raning men, hallelujah» er med som solist.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.