Vellykket 8. mars-markering i Askim

Indre24
2 minutter lesetid

Et stort antall mennesker i Indre Østfold trosset elendig vær og akutt virusfrykt, og valgte å bruke deler av søndagen til å markere den internasjonale kvinnedagen.

Av: Geir Brandstadmoen

De siste årene har det ikke vært store markeringer på 8. mars i Indre Østfold, men det store oppmøtet indikerer at mange mener det er på høy tid å løfte frem kvinners posisjon i samfunnet igjen.

Mye av fokuset under arrangementet var en reaksjon på at kommunestyret i Indre Østfold har redusert bevilgningene til det lokale krisesenteret. Det har opprørt mange, inkludert Kine Tovengen, leder i Rødt Indre Østfold.

– Å redusere støtten til kvinners velferd og kvinners sikkerhet er en skam for kommunen, understreket hun i sin parole.

Vibeke Mackic Stordahl, nestleder i Rødt og en av initiativtakerne til arrangementet i Askim, er heller ikke villig til å se på at krisesenteret får dårligere arbeidsvilkår.

– Vi har allerede iverksatt en innsamlingsaksjon til støtte for krisesenteret, og jeg er helt overveldet over hvordan lokale bedrifter har bidratt. Og for de som ønsker å bli med, er det opprettet en spleis hvor alt som kommer inn går uavkortet til krisesenteret. Ønsker du å bidra er det bare å gå inn på spleis.no og søke på krisesenter, oppfordrer Stordahl.

Kari-Mette Fjell, leder for krisesenteret i Indre Østfold var takknemlig for støtten, og holdt selv en appell hvor hun understreket hvor viktig krisesenteret er, og har vært, for mange kvinner i Indre Østfold.

Det var også appeller og innlegg fra blant annet Kvinnefronten, Kvinneutvalget i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Ladies Circle Askim og Askim Soroptimistklubb.

– Vi ønsker å gjøre 8. mars markeringen til en tradisjon i Indre Østfold igjen, avslutter Vibeke Mackic Stordahl.

ANNONSE

(Innsendt sak)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.