Kulturskolens Vårfestival er utsatt

Indre24
3 minutter lesetid

PRESSEMELDING: Uka før påske er det i regi av Indre Østfold kulturskole klart for Vårfestival.

Siste nytt torsdag 12. mars klokken 11.28:

– Indre Østfold kommune har bestemt at alle kommunale arrangementer skal avlyses på ubestemt tid. I den forbindelse så avlyser kulturskolen alle sine konserter og forestillinger som er planlagt under VÅR-festivalen i uke 14. Vi kommer tilbake med ny dato for festivalen når dette ligger klart, opplyser kommunen.

Vi kan ikke forestille oss en bedre måte å møte våren på enn en uke spekket med ulike konserter og forestillinger, og med fri entre på alle arrangementene. Festivalen blir en flott anledning til å vise fram mangfoldet i nye Indre Østfold kulturskole.

Det hele starter med «Tangentfest» søndag, og fortsetter med totalt 17 arrangementer de neste dagene med elever fra kulturskolen rundt om i hele Indre Østfold, 29. mars til 2. april. Elevene på kulturskolen har samarbeidet på kryss og tvers av både alder, fag, nivå og bosted de siste ukene og er klare for å muntre opp innbyggerne med utallige kulturopplevelser.

Litt om noen av arrangementene:

ANNONSE

«Drømmekofferten»

Fire fantasy-historier, produsert av ungdomsskoleelever, har vært inspirasjonskilden til teater-, musikal-, dans-, og visuelle kunstfag elevene i forestillingen «Drømmekofferten». Elevene har bearbeidet tekstene og iscenesatt historiene etter egen tolkning. I ekte fantasy-stil møter vi både magi, rare og underlige vesener, vennskap, hat og kjærlighet. En forestilling spekket med mye musikk og utallige drømmer i en koffert.

«Toner for en bedre verden»

Kan musikk løse verdensproblemer? Gjennom alle tider har musikere og kunstnere speilet vårt samfunn og våre felles utfordringer. Opp gjennom årene har problemene vært mange og varierte: fra krig og elendighet til borgerrettigheter og ytringsfrihet, og nå klimakrisen. Dette er utfordringer som angår oss alle. Med konserten «Toner for en bedre verden» vil samfunnsengasjerte elever fra Indre Østfold kulturskole vise at dette fortsatt er høyst aktuelt og ta publikum med på en reise på tvers av tid og sted gjennom musikkhistoriens forsøk på å skape en bedre verden.

«Band & Blås»

Kulturskolens rykende ferske Storband får sin debut-konsert her! Vi har ennå ikke en full besetning, men fra nyttår har vi startet opp ukentlig samspill for å bygge opp et nytt ensemble i kulturskolen. I tillegg blir det band både med og uten blåsere fra kulturskolen Her blir det trøkk i kammersalen utover kvelden.

(Pressemelding fra Indre Østfold kulturskole)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.