Frivillige skal være tilstede i skolegården

Glenn Thomas Nilsen
1 minutter lesetid

Trøgstad Frivilligsentral starter nå opp med Dagravn på Havnås, Skjønhaug og Båstad barneskoler.

Dette er frivillige som er ekstra voksne i skolegården i storefri. De kommer til å være tilstede fra klokken 10.40 til 11.10.

– Dagravnene kommer i tillegg til de ansatte på skolen som er tilstede i friminuttene. En dagravn bryr seg om barn og unge, er inkluderende, observerer, lytter, veileder og gir hjelp når elevene tar kontakt. Vi ønsker gode trygge voksne som har mulighet til å være tilstede i storefri i tillegg til skolens ansatte, skriver frivilligsentralen i Trøgstad.

ANNONSE

Dersom man ser eller hører om elever som blir utsatt for mobbing, om noen skader seg, eller av annen grunn ikke har det bra skal man umiddelbart melde fra til skolens ledelse.

– Du kan være dagravn så ofte eller sjeldent som du vil. Men vi håper å få en del som kan ta en fast dag i uka. Vi setter opp en turnus og alle dagravnere kan bytte vakter innbyrdes. Alle dagravnere må levere tilfredsstillende politiattest før de får begynne. Daglig leder av frivilligsentralen, Synnøve Buer, kan hjelpe deg med å søke og politiattest utstedes i løpet av få dager.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.