Vil beholde antall domstoler

Indre24
2 minutter lesetid

I høst foreslo den regjeringsoppnevnte Domstolkommisjonen å redusere antall tinghus fra 69 til 30. Regjeringen ønsker å opprettholde rettssteder i Norge, men slå sammen retskretser.

– Vi foreslår å beholde alle dagens rettssteder, selv om man i likhet med Dommerkommisjonens forslag, reduserer antall rettskretser, sa justis- og innvandringsminister Monica Mæland (H) på en pressekonferanse mandag (ifølge NRK)

Glad på de ansattes vegne

I en e-post mandag ettermiddag skriver Erik Unaas (H) følgende:

Erik Unaas. FOTO: HP-Thorbjørnsen

– Når jeg ser Stortingets sammensetning i dag, er jeg sikker på at nå kommer det ikke flere forsøk på lang, lang tid. I dag er jeg svært glad på vegne av over 50 000 innbyggere i Indre Østfold-regionen som kan få utført tingrettens tjenester i eget nærområde, og slipper måtte reise til Ski eller Sarpsborg.

Unaas er glad på vegne av de ansatte, og mener at det også er grunn til å takke alle som har kjempet på.

ANNONSE

– Dette viser også at Erna Solberg holder sitt løfte knyttet til kommunereformen. Nye, store og mer robuste kommuner – som Indre Østfold kommune – skal beholde sine statlige arbeidsplasser, skriver Unaas videre.

Behandler saken senere i mars

Ole André Myhrvold. FOTO: Adrian Sellstrøm

Mandag ettermiddag skriver Senterpartiets Ole André Myhrvold følgende på sin Facebook-side:

– Sentraliseringa fortsetter. Sammenslåingen av tingrettene i Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Moss opprettholdes. Det betyr at disse trolig legges ned og samles på ett sted, – om da ikke Stortinget stanser saken når det senere behandler Senterpartiets forslag om dette senere i mars. Dessverre ser det ikke lyst ut akkurat nå. Heggen og Frøland tingrett på Mysen ser ut til å ha vunnet en liten seier, men sorenskriveren flytter trolig til Ski, og da gjenstår det å se hvor lenge resten består.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.