Fredag kveld var det årsmøte i Indre Østfold Arbeiderparti. FOTO: Privat

Arbeiderpartiet omorganiserer

Pressemelding fra Indre Østfold Arbeiderparti.

– Det er nye tider for arbeiderpartiene i Indre Østfold. Da må vi også rigge partiorganisasjonen anno 2020, sa partileder Kathrine Hestø Hansen da Indre Østfold Arbeiderparti gjennomførte sitt årsmøte fredag.

Ap bygger nå gradvis opp en helt ny struktur. Medlemmene ønsker å diskutere saker som engasjerer dem, men hva som engasjerer er ulikt fra medlem til medlem. Noen vil diskutere eldreomsorg, andre klima, økonomi eller internasjonale spørsmål. Derfor oppretter Indre Østfold Arbeiderparti nå ulike forum for aktivitet og politikkutvikling.

– Men medlemsmøtene består. Medlemsmøtene og medlemsdemokratiet er selve komtappen i vår bevegelse. De rokker vi ikke ved, forsikrer Hestø Hansen.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Privat

Rom ble ikke bygget 59 dager

Indre Østfold kommune er bare 59 dager, presiserte partilederen i sin åpningstale, og trakk samtidig fram hva partiet har levert på disse første 59 dagene.

– Vi har sikret søskenmoderasjon mellom barnehage og SFO, gitt økte bevilgninger til skole og startet en pendlerforening. I tillegg har vi startet et arbeid for å styrke trepartssamarbeidet, fjerne ufrivillig deltid og senke sykefraværet, og vi har sikret at kommunen skal utarbeide en modell for et seriøst arbeidsliv, utdypet Hestø Hansen til applaus fra salen.

Utenforskap på agendaen

I stedet for å hyre inn en sentral politiker til å hilse årsmøtet valgte Indre Østfold Arbeiderparti heller å gjennomføre en panelsamtale bestående av lokale kapasiteter. Tidligere leder av krisesentersekretariatet Tove Smaadahl, avdelingsleder for barnevern Sven Erik Windt, tidligere generalsekretær i foreningen Voksne for barn Randi Talseth og NAV-ansatt Turi Ludvigsen diskuterte utfordringer og muligheter rundt utenforskap i Indre Østfold kommune.

ANNONSE

– Dette er kortreist kompetanse, sa en begeistret Camilla Aas som ledet samtalen sammen med Trond A. Enger.

Stortingsrepresentant Sven Roald Hansen (Ap) var eneste deltaker i panelet som ikke kom fra Indre Østfold.

(Saken fortsetter under bildet)

Det nye styret består av Omar Yousef (f.v.), Emil Vesleng Hansen (delvis skjult), Line Martinsen, Grete Hansen, Kathrine Hestø Hansen, Kjetil Igletjern, Trond A. Enger, Turi Ludvigsen, Arne Fossum og Camilla Aas. Foto: Privat

Nytt styre

Varaordfører og partileder Kathrine Hestø Hansen ble enstemmig gjenvalgt som leder av Indre Østfold Arbeiderparti og tar med det fatt på sitt tredje år som partileder.

Med seg på laget får hun både kjente og mindre kjente Ap-folk:

Leder: Kathrine Hestø Hansen
Nestleder: Kjetil Igletjern
Sekretær: Arne Fossum
Økonomiansvarlig: Ronny Aukrust
Likestillingsansvarlig: Turi Ludvigsen
Medlemsansvarlig: Grete Hansen
Valgkampleder: Line Martinsen
Styremedlem: Omar Yousef
Styremedlem: Camilla Aas

I tillegg tiltrår gruppeleder Trond A. Enger, AUF-leder Emil Vesleng Hansen og fylkestingsrepresentant Petra Brinch styret.

ANNONSE

– Endelig begynner man å se en endring

Viste stor begeistring for Haldenkanalen