Fra forestillingen torsdag kveld. Alle foto: Erlend Moberget

Se bildene fra forestillingen «Tre fedre og ett bryllup»

9. trinn ved Marker skole har i 14 år samarbeidet med foreldregrupper og Ungdommens kulturhus, hvor de har satt opp ulike teaterforestillinger. I år fikk forestillingen navnet «Tre fedre og ett bryllup».

Her har det vært revy, film, teater og musikaler. Felles for samtlige er at hele trinnet er med. Elevene skriver seg opp på hvilke grupper de ønsker å være med på; skuespiller, dans, kulisser, kostyme, media, eller hygge.
De som ønsker seg roller må på audition, mens de andre stort sett får være med på det de ønsker mest.

– Vi har gjennom årene aldri satt opp det samme stykket. Det har vært noen kjente og noen litt mindre kjente, men jeg synes at vi hvert år får frem det beste i ungdommene uansett stykke, sier Lars Johansson, sjef på Ungdommens kulturhus, til indre24.no.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra forestillingen torsdag kveld. Foto: Erlend Moberget

På forestillingene er det kiosk med salg av kaker, kaffe og drikke før og etter showet. Dette er det foreldrene som står for, og alle pengene man får inn her går til Polentur, noe som har vært praktisert i mange år.

– Det aller viktigste med et slik prosjekt er samholdet som skapes, all mestring, de som virkelig blomstrer opp (som ikke engang visste at de hverken kunne drive med skuespill eller sang, men som viser seg å være stjerner) og ikke minst for de som er glad i å opptre og får vist at de virkelig kan, fortsetter Johansson.

Hvert år starter man opp med kickoff hvor elevene får greie på hva de skal sette opp. Dette er rett før jul, og elevene bruker julen på å forberede seg på audition så snart skolen starter opp igjen.

– Vi jobber med forestillingen i 2 og en halv uke før den vises frem, så det er en nokså intensiv periode med jobbing. Det er ikke vanlig skole i løpet av disse to ukene, men jeg tror de lærer masse likevel, avslutter Lars Johansson.

Utnevnt til ny departementsråd

Viken Høyre vil ha flere tog på Østre linje