KATTEKRYP: Christoffer Mathisen kommer til biblioteket på Skjønhaug tirsdag ettermiddag. (Pressefoto)

Kattekryp til Skjønhaug

Tirsdag 11. februar kommer den populære Youtuberen Christoffer Mathisen, kjent som Kattekryp, til Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek.

Det er 6. klasse ved Skjønhaug skole som har hatt som prosjekt å bli bedre kjent med Youtuberen.

– De har valgt ut spørsmål i fellesskap og tre av elevene skal intervjue ham fra scena. Det blir mulighet for autografer og selfies. Barna har lenge spurt etter besøk av en Youtuber. Vi har spurt barna selv om hvilken Youtuber de har lyst til å få besøk av, og etter flere forslag, endte vi på Kattekryp, forteller de.

Bibliotekar Irene Walseth opplyser at dette er en del av aktiviteten «Etter skoletid» som foregår hver tirsdag på Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek.

– Det passer best for barn på 4.-7. trinn, men alle er velkomne. Det er gratis og uten påmelding, barna kan komme og gå når de vil. På «Etter skoletid» gjør vi ulike aktiviteter hver gang og vi har hatt jevnlige møter med elevrådet og ellers spurt barna direkte om hva de kan tenke seg å gjøre på «Etter skoletid». Vi har oppfylt ønskene deres etter beste evne. Barna får enkel mat og frukt på kjøkkenet. Det er alltid minst en voksen tilstede, vi samarbeider med frivillige fra Home-Start, Frivilligsentralen og Ungdomskontakten. Vi har også et tilbud til barna fra grendene, de kan få gratis busskort slik at de kan være med på aktiviteten etter skolen. Dette er støttet av Østfold fylkeskommune, og vi har også fått starthjelp til prosjektet som startet opp i 2019, fra Sparebankestiftelsen DNB og Nasjonalbiblioteket.

Hun forteller at tilbudet har blitt veldig populært, og at det møter opp rundt 50 barn hver gang.
– Å møte en ekte Youtuber blir naturlig nok et høydepunkt, for det er ikke ofte slikt skjer i bygda.

Facebook: Youtuber: Kattekryp kommer! (ekstern lenke)

Innbrudd i bedrift

Slik unngår du brann på hytta