Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Arrangerer folkeaksjon for trafikkstasjonen

Torsdag 13. februar blir det folkeaksjon utenfor trafikkstasjonen i Mysen.

Sammenslåingskommunene ble av regjeringen lovet flere statlige arbeidsplasser som belønning. Her i Indre Østfold skjer det motsatte, og nå har folk fått nok.

– Indre Østfoldinger som fortsatt vil ha lokale tjenester som trafikkstasjon og tingrett oppfordres til å møte på Mysen trafikkstasjon 13.februar kl 18.30. Da samles stortingsrepresentanter, lokalpolitikere, innbyggere og næringsliv for å aksjonere, ifølge en pressemelding.

– Det blir appeller og fakkeltog. Sammen skal vi vise at Indre Østfoldingene står opp for arbeidsplassene sine. Nok er nok, sier ordfører Saxe Frøshaug som selv skal appellere under aksjonen. 

– Næringslivet, politikerne og befolkningen har sett seg lei av at lokale tjenester foreslås å sentraliseres, og at kompetansen forsvinner ut av vårt distrikt. Vi ønsker derfor å markere at vi vil beholde lokale tjenester og kompetanse med en folkeaksjon. Ikke ta våre statlige arbeidsplasser! Det loves appeller med trøkk fra sentrale personer!, står det å lese på Facebook-arrangementet.

(Kilde: Pressemelding og Facebook-arrangementet)

6 millioner til Østfolds kulturminner

Felleskirkelig gudstjeneste på Bibeldagen