Alle foto: Thomas Riiser (leder av Askim Bondelag)

På sikkerheten løs!

LESERINNLEGG: I dag har det vært et strålende vær og jeg forstår veldig godt at folk vil komme seg ut i marka. Jeg tok selv med meg bikkja og rusla en tur oppover mot Skansehytta, etter å ha stått hjemme og sett på trafikken.

Da jeg kom nærmere parkeringsplassen ble jeg mer og mer skremt. Det parkeres biler langs veien, foran redskapshus til oss bønder, midt i krysset, ja det er ikke grenser for hvor det parkeres. Hva med å parkere litt lenger unna og få skikkelig trim? Jeg ønsker på ingen måte å nekte folk å gå på tur og å bruke Skansehytta, men dette går på sikkerheten løs.

Det er flere gårder på vei opp til Skansehytta og den ene driver også med melkekuer. Dersom det begynner å brenne på 1 av disse gårdene, har ikke nødetatene sjans til å komme seg frem. For øvrig: Hva vil skje hvis noen blir alvorlig skadet på Skansehytta?? Det er ikke mer en 3 uker siden det var tilfelle og nødetatene ikke kom frem?

Jeg vil berømme grunneierne i området for deres tålmodighet gjennom mange år, men har samtidig forståelse for at denne nå er i ferd med å ta slutt. Jeg overhørte tilogmed foreldre som sa til sine barn at de synes det var smålig at grunneierne hadde stengt sin egen gårdsvei….

ANNONSE

Situasjonen er nå i ferd med å tilspisse seg såpass at vi nå er nødt for å diskutere hva vi gjør med dette fremover. Slik det er nå kan det i hvertfall ikke fortsette!

Håper med dette at folk bruker hodet fremover og innser at det ikke er plass til hundrevis av biler her. Er det ikke plass, så er det ikke plass. Da får man enten parkere litt lenger unna eller gå på tur et annet sted.

Thomas Riiser
leder i Askim Bondelag

ANNONSE

Beruset bilist ble stoppet med to barn i bilen

Nytt system for skoleinnmelding