Daniel Aluku. Arkivfoto: Lise Maja Lie
25. januar 2020

Valgt som leder for ungdommens fylkesråd

Tidligere i januar ble Daniel Aluku valgt som leder for ungdommens fylkesråd i Viken.

– Jeg er først og fremst takknemlig for tilliten som ungdommen har gitt meg. Det er en utfordrende oppgave og en spennende en. Vi skal bygge et helt nytt fylke og et helt nytt ungdomsråd og det er noe jeg synes er ekstremt gøy og gir mange muligheter, sier 19-åringen til indre24.no.

Deres første prioritering nå er å legge fundamentet for et helt nytt ungdomsråd og sette tonen for ungdomsmedvirkning i Viken.

– Jeg personlig kan heller ikke vente med å ta tak i store politiske saker som hva vi skal gjøre med kollektivtransporten, hvordan Viken kan bidra med å redusere klimagassutslippene og hvordan skolene i Viken skal bli den beste å gå på. Men som sagt det viktigste er først og fremst å sørge for at ungdom har en plass ved bordet hvor beslutninger tas i Viken og meningene våre blir lyttet til. Jeg gleder meg, sier Mysen-gutten.

Ungdommens fylkesråd er Viken fylkeskommunes ungdomsråd. Ungdomsrådet er et rådgivende organ for fylkeskommunen, og har rett til å uttale seg i alle saker som gjelder ungdom.