Holder liv i gamle biler

Indre24
3 minutter lesetid

NÆRINGSLIV: For de som er ute og kjører og ikke bare kjører igjennom Spydeberg, men som tar seg tid til en liten tur rundt i sentrum, så kan det hende du etter hvert observerer en gammel Volvo eller flere som står parkert utenfor en sentrumseiendom.

Tekst og foto: Jon Einar Aandal

Da er det ikke usannsynlig at du har stoppet utenfor en nisjebutikk for gamle Volvoer, og det er Jørgenrud Bil og Deler AS som det i dag heter. Firmaet Jørgenrud ble etablert allerede i 1937 da som et rent bilverksted. Gjennom 50-tallet så ble også dekksalg og oljeprodukter lagt til i sortimentet.

På 90-tallet nærmere bestemt i 1995 så kom behovet frem for deler til gamle Volvomodeller som Amazon, PV, P-1800 og 140 serien. Og dermed var et nytt eventyr startet i familiebedriften Jørgenrud. Dette ble etter hvert så omfattende og i 2008 ble derfor Jørgenrud Bil og deler AS etablert ut i fra det allerede eksisterende Jørgenrund moderselskap.

Lars Dankertsen var ildsjelen og den som sammen med Kjell Jørgenrud fikk fart på dette. Og han er den som i dag driver foretaket som forsyner hele Norge med Volvodeler.

(Saken fortsetter under bildet)

Gamle volvoer på rekke og rad på Jørgenruds årlige volvotreff. 

I 2013 utvidet Lars sortimentet til også å gjelde Ford Mustang. Dette fra Mustangens oppstart i 1964 til deler ut på 70-tallet. Fra hele karosserier til alt i smådeler.

ANNONSE

I dag har firmaet to heltidsansatte som har nok å gjøre året rundt. De har alltid 5 000 deler på lager, men har tilgang på til sammen over 20 000 delenummer. De har deleleveranse fra Sverige en gang i uken på det de ikke har lagerført selv.

Har du en gammel Volvo selv?

– Nei, det har jeg ikke tid til i dag dessverre, men når jeg regnet sammen for noen år siden så hadde jeg hatt over 100 stk gamle Volvoer, svarer Lars.

Det sier litt om både hans interesse og også hvor mye tid det tar å forsyne et stort bilmiljø med deler for å opprettholde en godt etablert bilkultur i Norge.

Hvert år arrangerer Jørgenrud sitt Volvotreff som er åpent for alt og alle. Her kan man se på de flotteste utgaver av de fleste gamle modeller.

Takk for at vi fikk komme på besøk og bivåne og også lære mer om de som holder liv i gamle Volvoer og Mustanger her på berget.

Volvo 142 blir stadig mer populær
Volvo Amazon. Kanskje den mest populære Volvomodellen?
En riktig gammel Duett.
PV sport.
Volvo Duett varebil.
Volvomotor utstilt.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.