Markerte at travbanen er 100 år

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

MYSEN: Et av landets største travbaner, Momarken, fyller i år 100 år. Dette skal markeres ved flere anledninger i løpet av 2020. Se bilder nederst i saken!

Momarken travbane ble stiftet 17. januar 1920, og fredag kveld ble det markert med helaften med underholdning, trav, spill og livemusikk.

Even Elvenes sto for historisk tilbakeblikk med to og firbeinte profiler fra 1920 til 2020, mens bandet «Apache» sto for musikken utover kvelden.

Momarkens nye samarbeidspartner, EventPartner Norge AS kunne også tilby en rikholdig jubileumsbuffet i en festpyntet restaurant.

– Bursdagen er vel overstått og vi på Momarken Travbane og EventPartner Norges AS takker alle samarbeidspartnere, gjester og aktive for innsatsen. Fredagens suksess viste at om vi drar i samme retning, får vi det til, skriver Momarken Travbane på sin Facebook-side.

(Saken fortsetter under bildet)

Mange var på plass for å feire at travbanen er 100 år. FOTO: Privat

Dette er hovedelementene i programmet, og enda mer vil komme.

Fredag 17. januar: selve stiftelsesdagen fra 1920, blir stor løpskveld med åpen restaurant til midnatt og flere samlinger rundt.

Lørdag 20. mars: Unionskampen med V75 og nordisk landskamp.

ANNONSE

Skjærtorsdag 9.april: klassisk stordag med mye publikum på Momarken.

Fredag 26./lørdag 27. juni: Den store jubileumshelgen, med V75 og flere storløp, NM for damer – og egen travcamping.

Tirsdag 1. september: Jubileumstirsdag med V75 der publikum inviteres med tidsriktige klær, biler og mye nostalgi.

Lørdag 24. oktober: Norsk Oaks V75 og Rosa Sløyfe-dagen .

Søndag 27. desember: Jubileumsåret avsluttes med romjulstrav V65.

(Saken fortsetter under bildet)

GLEDER SEG TIL Å MARKERE TRAVSPORT: Erik Unaas, Mia Gretland, Thorhild Grimseth Huseby, Bjørn Ingar Strom og Kjeld Henning Sandem løver at jubileumsåret 2020 skal gi Momarken-travet og hestesporten i regionen et ytterligere løft (Foto: Felix Herland).

– Vi kommer også med flere seminar og samlinger for i enda større grad å sette Momarken og travsporten på kartet. Vi er hjemmebane for verdensnavn som Lionel og Ferrari, og arenaen blir fra 2020 Vikens eneste totalisatorbane i tillegg til at vi er et av de aller sterkeste merkevarene i Mysen og den nye Indre Østfold kommune. Den posisjonen skal vi forsterke, sier Momarkens styreleder og komiteens leder Bjørn Ingar Strøm i en pressemelding.

Jubileumskomiteen består i tillegg til Strøm av sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem, styremedlem Erik Unaas, Mia Gretland fra DNT, Torhild Grimseth Huseby fra Norsk Rikstoto, Even Elevenes, Hans Kristian Skubberud, tidligere daglig leder Knut Ekhaugen og varamedlem og Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås.

Even Elvenes. FOTO: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.