Trøgstad kirke. Arkivfoto: Bjørn Johnny Nilsen
16. januar 2020

Klart for «12 kirker – 12 konserter»

Pressemelding

På søndag klokken 18.00 starter konsertserien «12 kirker – 12 konserter» i Trøgstad kirke.

Istedenfor for fyrverkeri og festligheter i overgangen til ny kommune markerer Indre Østfold blant annet sammenslåingen med 12 konserter i de 12 kirkene i den nye kommunen. Kirkene er en av de viktigste kulturbærerne man har i distriktet.

Trøgstad Janitsjar, Anett Roselin Svardal og Kjersti Karlsrud åpner konsertserien med sin nyttårskonsert førstkommende søndag den 19. januar i Trøgstad kirke klokken 1800.

Torsdag 26. mars er det vårkonsert i Askim kirke med elever fra Musikklinja på Askim videregående skole. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Hvem får med seg alle 12 konsertene?

Det håpes på mange publikummere fra hele distriktet og på søndag lanseres det også et klippekort med de 12 datoene.

Den som får med seg alle konsertene i 2020 får fire gratisbilletter på en valgfri sommerkonsert i 2021. I tillegg trekkes det ut 10 andre vinnere med 1 eller flere konsertbesøk som får to billetter til konserter i 2021.

– Vi håper at dette oppmuntrer folk fra de forskjellige tettstedene til å ta seg en tur og bli kjent i sin nye kommune, sier prosjektansvarlig Leif Ingvald Skaug.

Klippekortet får man utlevert på konsertene. De fleste konsertene har gratis inngang, mens 4 av dem har billettsalg.

– Vi har lagt billettprisen på disse fire konsertene på 200 kr, noe som er veldig moderat når man ser på hvem som medvirker på disse konsertene, fortsetter Skaug. 

Hot Club de Norvége i Spydeberg kirke i februar og Rune Rudberg med flere i Båstad kirke i oktober er to av konsertene det vil bli inngangspenger på. De to andre i april og november lanseres 1. februar, og da er det bare å sitte klar, for arrangørene tror det kan bli fort fullt på disse konsertene, med tanke på hvem artister som da lanseres.

Konsertene er gjort mulig av Indre Østfold kommune, Den Norske Kirke i Indre Østfold, samt de lokale Sparebankene.

– Vi gleder oss skikkelig til et variert program gjennom året, og det hadde jo vært veldig stas om det ble mange som fikk med seg alle 12 konsertene, avslutter Skaug.

(Pressemelding)

I desember blir det allsangs- og festkonsert med lokale kor og musikere. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen