Ansvarlig politikk: Svar til Marker SP og V

Indre24
2 minutter lesetid

I Smaalenenes Avis den 8. januar 2020 hadde Marker SP og V et leserinnlegg hvor de blant annet kommer med påstand om at det ligger millionsmeller på rekke og rad etter AP og KRF når de nå har tatt over.

AP mener at Marker SP og V må svare for sine påstander. Som svar sier vi at selvfølgelig har kommuneadministrasjonen gjort en bra jobb, men ikke alene. Politikere, administrasjon og fagforbundene har gjort dette i fellesskap og bygget opp en god økonomi i kommunen de siste 4 årene. Ved dette bordet satt også SP. Og da blir vi mildest talt overrasket når SP og V påstår at AP og KRF etterlater seg den ene millionsmellen etter den andre.

Flere millionsmeller er vel så synlige at SP og V får svare for hvor disse er. Det er nemlig ingen andre som ser de. Eller er dette kun et famlende forsøk på å forsvare at de stemte ned forslaget på redusert eiendomsskatt.

SP og Venstre sier de må bruke tid for å legge en plan for et robust disposisjonsfond. Det målet ble lagt da eiendomsskatten ble innført. SP var med der også. Disposisjonsfondet er bygget opp i tråd med målsettingen og oppfyller med god margin anbefalinger om «Minimumsnivå på netto driftsresultat og disposisjonsfond» utgitt av KS (kommunesektorens organisasjon og utviklingspartner). Blant kommunene i indre Østfold (2019) har Marker kommune den nest høyeste prosentmessige andelen når man måler disposisjonsfond mot kommunens inntekter. Kun Skiptvet var over.

ANNONSE

Det er robust nok for en nedtrapping av eiendomsskatten. Siden SP og V antyder at disposisjonsfondet ikke er robust nok for en nedtrapping av eiendomsskatten bør de svare for dette. Vi synes generelt at dette innlegget viser at SP og V har liten innsikt i disse spørsmålene.

Terje Nilsen
Marker Arbeiderparti
Kommunestyrerepresentant

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.