Jens Klufterud (helt til venstre) og Bamsrudlåven kunne juble i Stavanger fredag kveld. FOTO: Det Norske Måltid

Vinneren av årets grønne foredlet er Bjørnebærsorbet

STAVANGER: Den 12. finalen i Det Norske Måltid retter blikket mot menneskene som setter Norge på matkartet. Hele 40 produkter var i 2019 nominert til finalen.

To av dem var fra Indre Østfold, og det er Sandem gård i Spydeberg, og Bamsrudlåven i Mysen.

Bamsrudlåven var nominert med Årets grønne foreldet (Bjørnebærsorbet fra Bamsrudlåven).

Tusen hjertelig takk! Bare det å komme til finalen var en seier. Å motta enn sånn pris betyr enormt mye for en liten familiebedrift som oss. Å vinne i en så vid kategori som «årets grønne foredlet» er, gjør det ekstra stort, skriver Bamsrudlåven på Facebook lørdag.

Dette står i juryens begrunnelse:

Vinneren har en lekker og gjenkjennbar emballasje med tydelig designprofil og god historieformidling. Lukten er særegen, og smaken er godt balansert. Vinnerproduktet har god munnfølelse og en herlig konsistens. Råvarene er hentet fra lokale produsenter og fra egen gård, – vinneren er en fargerik og delikat smaksopplevelse som smelter på tungen.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Thale K. Braaten og Geir Hoff. FOTO: Det Norske Måltid

Sandem gård i Spydeberg

Jippi, vi er så stolte : Tenk Vi er topp 3 i Norge som kjøttprodusenter i Det Norske Måltid. Veldig fornøyde og vinneren ble nydelig kjøtt fra svin.
Vi er med videre for å løfte kje og geit for dere forbrukere. Tusen takk til alle dere som velger oss og våre produkter, skriver Sandem gård på Facebook-fredag kveld.

Les pressemeldingen her (ekstern lenke)

– Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastisk mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard i en pressemelding.

ANNONSE

Åpnet innbyggertorgene og bibliotekene

Verdensmesteren kommer til Årskonferansen