Kulturprisen til Svein Syversen

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

Tradisjonen tro ble også Sparebankprisen (Eidsberg kommunes kulturpris) delt ut under Nyttårskonserten i Festiviteten kino og kulturhus. I år ble det Fjella-entusiasten Svein Syversen som fikk prisen.

– Tusen takk. Hva skal jeg si. Her var det mye folk. Hehe. Jeg skjønte det ute i gangen. På vei inn da var det en degernesing som kom og hilste på meg, og han drar ikke på konsert i Mysen uten at det er noe. Dette er stort for meg. Jeg er lykkelig og glad. Mer glad for dette enn å bli nominert til Østfoldprisen. Eidsberg og Mysen betyr så mye for meg, sa Syversen.

Formålet med prisen er å hjelpe fram kulturarbeidet i kommunen så det får bedre vilkår og utvikling, og kan tjene som inspirasjon for andre til arbeid innenfor kulturområdet.

(Saken fortsetter under bildet)

Ordfører Erik Unaas, Svein Syversen, Glenn Haglund, Per Hermann Bodal og Knut Olav Brekklund Sæves. FOTO: Adrian Sellstrøm

Prisen består av et maleri av billedkunstneren Hilde Vemren og en gavesjekk fra Eidsberg Sparebank pålydende kr. 25.000,-.

Juryen har i år som tidligere år vurdert mange gode kandidater til årets kulturpris, og konkurransen har vært sterk. Det er allikevel en samstemt jury som står bak utdelingen av årets kulturpris.

ANNONSE

Om vinneren av årets kulturpris sier juryen:

Årets vinner mottar prisen begrunnet for lang, god og særegen utøvende virksomhet.

Vinneren er født i Mysen.

Som nest eldst i en søskenflokk på tre fikk han tidlig interesse og kjærlighet for friluftslivet. Foreldrene tok ham med ut på tur allerede i ung alder, og dette har vært med ham gjennom hele livet.

Vinneren er utdannet ved samfunnsvitenskapelig fakultet på Universitet i Oslo, og har et sterkt engasjement for samfunnet, miljøet og naturen. Han har tilbakelagt et enormt antall mil i landets skoger, også som orienteringsløper. I 1970 toppet det seg med norgesmesterskap i lagorientering.

Det er allikevel som en av de virkelig store ambassadørene og formidlerne av Fjella, vinneren mottar denne prisen. Med trilogien om «Fjella», er lokalhistorie og historien om Østfolds skoger blitt dokumentert, nedskrevet og bevart for all fremtid. Med stor entusiasme inspirerer prisvinneren til et aktivt friluftsliv og folkehelse gjennom å bringe fram nye besøksmål i skogene våre, og formidle historier som vi kan ta med oss.

I over 50 år prisvinneren jobbet med natur, friluftsliv, kart og formidling av historie og friluftsliv. Han motiverer oss, enten det skjer gjennom ord, bilder, foredrag eller som turarrangør. Han gjør oss stolte av landskapet vårt og historien vår. 

(Kilde/ begrunnelse fra Eidsberg kommune)

Juryen har bestått av Jostein Jensen og Glenn Haglund (Eidsberg Sparebank), Per Hermann Bodal (Leder for Livsløpsutvalget) og Knut Olav Brekklund Sæves (Kultur og Idrettssjef)

Nyttårskonserten i Festiviteten ble arrangert for 25. året på rad! Denne gangen med Eidsberg brassband, under ledelse av Hans Petter Ringstad. Med seg har de de lokale solistene Tina Bråthen, Christina Torbergsen, Anne Witsø, Heine Gabrielsen og Erik Hageler.

Innholdet i konserten:
– Champagnegaloppen – Brassbandet
– St. Peter – Anne Witsø
– Over the rainbow – Brassbandet
– Gammel Dansk – Brassbandet
– Don`t rain on mye parade (fra Funny Girl) – Christina Torbergsen
– Happy new year – Brassbandet
– Gabriellas sång – Brassbandet med solist Tina Bråthen

– Born free – Brassbandet
– Chi Chu Chine – Brassbandet med xylofonsolo (solist Trond Eikaas)
– If I can dream – Heine Gabrielsen
– I dreamed a dream – Brassbandet
– Mary did you know – Brassbandet
– Ombra mai fu (Arie fra Xeres) – Brassbandet med solist Erik Hageler.
– Radetzky Marsj – Brassbandet

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.