Svein Smaadahl fikk ildsjelprisen

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

TRØGSTAD: Under Jul i Bygda på Skjønhaug lørdag ble også ildsjelprisen 2019 delt ut. Det er for øvrig andre gang Trøgstad kommune deler ut denne prisen, som har som mål å fremheve de mange frivillige i kommunen.

I år ble det altså Svein Smaadahl som fikk den. Han har blitt foreslått av mange, og beskrives som et arbeidsjern, samtidig som han er en sosial og sporty konkurransemann.

Se bildene fra Jul i Bygda her

– Han er en ivrig birkebeiner og deltar hvert år både i løp, sykkel og på ski. Han deltar i mange lokale konkurranser i alle disipliner. Men i denne sammenhengen så er det den enorme jobben har gjort for lokalsamfunnet – innbyggere i Trøgstad – som opptar oss. Til glede for aktive skiløpere og alle oss har han nå stått på og kjørt skiløyper i bygda vår i over 40 år, helt siden 1976 – i alle salgs vær, står det å lese i begrunnelsen.

Svein selv er naturligvis veldig fornøyd med prisen.

ANNONSE

– Det er en stor ære for meg. Utrolig hyggelig og stort for meg, sa han etter å ha mottatt prisen.

Smaadahl er 70 år og pensjonert snekker. Han har gitt uttrykk for at han kommer til å kjøre løypemaskin i mange år til, dersom helsa holder.

– Lag og foreninger står sterkt i Trøgstad. Vi har over 70 foreninger med ulike former for ideell virksomhet innen sang, musikk, idrett, kultur og mange andre formål, sa ordfører Saxe Frøshaug i sin tale.

(Kilde: Trøgstad kommune)

Svein Smaadahl takket for prisen.
Ifølge begrunnelsen bidrar Svein også stadig med hjelp i andre sammenhenger i Trøgstad skiklubb.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.