Runar Eikås Nygård og de andre på skolen gleder seg til julemarked. FOTO: Sigmund Woie Aarhaug

I helgen er det julemarked på Møbelsnekkerskolen

For tredje gang i nyere tid steller elevene på Møbelsnekkerskolen i stand julemarked 7. og 8. desember. Her selger elevene produkter de har laget spesielt til dette markedet.

– I ukene før arbeider vi med diverse produkter ved siden av skolearbeidet som vi kan selge på julemarkedet. Her vil man finne for eksempel fjøler, skåler og juletrepynt – alt håndlaga av elevene. Også de minste besøkende får prøve håndverktøy, for noen er dette første gang. I snekkersalen gjør vi klart slik at barna kan lage enkle produkter de kan ta med seg hjem for en rimelig penge. Tidligere har barna laget for eksempel spill i treverk, forteller Linn Adine Andersen, en av elevene.

Ute på tunet vil det være skikkelig julestemning med juletrær og fyr i bålpanna.

– Uansett om man vil sikre seg fine, unike julegaver, ta med barna og familien på et annerledes julemarked, eller slå av en prat med elevene og se hva vi holder på med til daglig – så ønsker vi alle velkommen, fortsetter Andersen.

Foto: Østfold Møbelsnekkerskole

Branntilløp i et vogntog

Idrettslag i Østfold får utbetalt 23,4 millioner kroner før jul