HEDRET: Disse var og mottok heder onsdag kveld. Bak fra venstre: Ordfører Erik Unaas, Henrik Larsen, Veronika Aune, Lisa Marie Østby, Elias Stubergh og Ellen Byng Strøm (Eidsberg kommune). Foran fra venstre: Oda Pedersen, Ann Helen Aune, May Weronika Aune og Ingrid Fugleskjelle. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)
4. desember 2019

Disse NM-medaljørene ble hedret

I kommunestyret før jul hvert år blir Eidsbergs NM-medaljører i junior- og seniorklasser hedret. Historiens siste kommunestyremøte i Eidsberg var onsdag kveld, og det var her medaljørene ble satt pris på.

Det første kommunestyremøtet var på Folkenborg museum, og det siste ble lagt til nettopp dette stedet.

NM-vinnere 2019

Eirik Hafstad Johansen (Ishockey) ikke tilstede
U18-landslaget deltar i 4-nasjonersturnering i Gjøvik.

Oda Pedersen (Rytmisk sportsgymnastikk)
Lisa Marie Østby (Rytmisk sportsgymnastikk)


Disse to jentene hadde en senior duo gjennom sesongen 2019. Dette var en god sesong for jentene, og de var faktisk ubeseiret i alle Norgescupene de deltok i, og dermed så vant de også Norgescupene sammenlagt for klasse Senior Duo/ Trio. NM for junior og senior i Rytmisk Gymnastikk ble arrangert i Haugesund 5.-7. april med det utfall at Oda og Lisa ble norgesmestre i klassen senior duo/ trio.

Ingrid Hersleth Fugleskjelle (Sandvolleyball)

Norgesmester i Beach-NM på område Øst sitt lag den 29. juni. NM for regionlag er et norgesmesterskap for U17-spillere fra de 8 konkurransesonene NVBF er delt inn i.
Lag fra Hordaland, Møre og Romsdal, Nord, Sogn og Fjordane, Øst, Trøndelag og Sydvest (både Agder og Rogaland) er invitert.

Ingrid er bare 15 år, men ble tatt ut på område Øst sitt lag for jenter under 17 år. NM ble spilt på Lassa i Stavanger 25.-27. juni 2019.

Ingrid Sofie Wiken (Cheerleading) – ikke tilstede
Ingrid Sofie har siden sist vunnet NM-gull i årets NM med Viqueens Incredible. Hun har også deltatt på Team Norway i junior all girl, og representert Norge i VM i Orlando i april, der ble det en flott sølvmedalje. I juni tok hun EM-gull med Viqueens Incredible for andre året på rad.

Henrik Grimsrud Larsen (Skyting – rifle)
2 x sølv i år. Kom hjem fra EM med gullmedalje samt en verdensrekord.

Brage Vestavik (Downhill-sykling) – ikke tilstede
Han ble norgesmester i klassen menn senior.

Elias Stubergh (Downhill-sykling)
Han ble nr 1 i klasse menn 13-14 år

Ann Helen Aune (Skyting luftpistol)
Ble norgesmester i luftpistol. Under NM-veka fikk hun 3pl standard pistol (cal 22), 3pl i sportspistol (cal 22). Swedish cup fikk hun 1pl og 3pl. Hun tok også 3pl i lagskyting (lagets 3 skyttere var Ann Helen Aune, May Weronica Hammersborg og Veronika Aune). 1. og 3. plass i Riac Luksemburg (luftpistol). Førsteplass og tredjeplass i Riac Luksemburg (luftpistol)

Rikke Midtfjeld (Håndball) – ikke tilstede
Har deltatt i junior EM i Slovenia sommeren 2019. Vi kom på en solid 6 plass og jeg scoret til sammen 25 mål i denne turneringen. Vi er kvalifisert til VM i kina neste år. Er også i semifinale i NM20 med klubblaget mitt Aker.

Veronika Aune (Skyting luftpistol)
May Weronika Aune
( (Skyting luftpistol)

Vi tok bronse i lag på NM luftpistol 60 skudd i mars. Laget besto av Ann Helen Aune, Elin Veronika Aune og May Weronika Aune

Morten Marius Skau (Rullestol-rugby) – ikke tilstede
NM-gull i rullestolrugby 2018 med laget “Born to run” og i 2019 med laget “Wheels of destruction”. Dette foregikk i NM-veka i Stavanger i august, og laget gikk helt til topps og vant gull.

(Kilde: Eidsberg kommune)

Foto: Glenn Thomas Nilsen