Juleutstilling med blånissemaleren

Indre24
3 minutter lesetid

(Innsendt sak) Galleri Art To Be’s tradisjonelle juleutstilling åpnet lørdag 30. november. I år gleder vi oss til å vise signerte nissemotiver og litografier av illustratøren Svein Solem, blånissemaleren.

Svein Solem har arbeidet som illustratør siden 1967 og billedkunstner siden 1970 og har illustrert nærmere tre tusen bøker.

NRKs julekalendere Amalies Jul, Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen er også illustrert av han. I 1996 utga han boken «På barndommens stier» som ble illustrert med motiver fra Akerselva. Boken kan sees på utstillingen. Maleriene fra denne boka ble senere samme år vist på en utstilling hos Blomqvists Kunsthandel i Oslo.

Av de mest kjente illustrasjonsoppdragene til Solem er Margit Sandemos «Sagaen om Isfolket» hvor han har laget bokomslagene. Han har også laget illustrasjonene til bøkene om Morgan Kane, Nissen, Troll, Nordamerikas Indianere og Leiv Eiriksson og Vinlandsferdene.

”Solem er en utdøende rase, selvlært og fullstendig uten fortidens trender. En fin blomst i det norske kunstnerbildet. Når Solem lager bilder fra naturen, tar han seg først og fremst tid til å se etter…” – Karl Erik Harr

”Svein Solem har et naturtalent som tar pusten fra oss andre… Svein har en visuell hukommelse som de gamle mestere hadde; det virker som det kommer lett.” – Vebjørn Sand

Galleriet har også et eget keramikkverksted der keramikerne Anne Søraas (Askim), Berit Steen Eriksen (Tomter) og Line V. Elvegård (Askim) har jobbet målrettet mot galleriets juleutstilling både med keramikk og andre håndverksarbeider. I tillegg har de fått med seg en gjesteutstiller, Kari Fremstad (Spydeberg), med sine vakre keramikkprodukter.

ANNONSE

Galleriet har også mange unge og voksne maleelever som stiller ut arbeider de har jobbet med dette året. Dette blir for mange av elevene den første utstillingen de er med på, og de er derfor veldig spente!

På veggene for øvrig vil du se malerier av Ingvild T. Solberg (Enebakk), Ragnhild Syversen (Spydeberg), Jorunn Orset (Kråkstad), Ann Helen Heiaas (Tomter), Lillian Sandmo Camfield (Askim) og galleristene selv Bente Flote-Hansen og Tom Paulsen. Her blir det varierte uttrykk til julegavepriser, alt fra blomster til vinterbilder, grafikk, abstrakt og figurativ kunst.

I helgene blir det i tillegg julemarked, der vi bl.a. får besøk av flinke og produktive damer med vakre vevde løpere, saueskinnsprodukter fra flotte pelssauer, juledekorerte kosteskaft, diverse håndarbeider m.m.

Utstillingen vil stå helt frem til jul og det selges rett fra vegg.

(Sendt inn av Galleri og Atelier Art To Be)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.