Jul med mening i Indre Østfold

Indre24
4 minutter lesetid

I år skal det for første gang arrangeres Juletre med mening i Trøgstad, som er et samarbeid mellom kommunen, næringsliv og frivillige. Også i Askim og Spydeberg skal det samles inn julegaver.

– Plukk et kort med gaveønske fra treet, og gi gaven sammen med kortet i skranken på Torvet bok og mer innen 12. desember, er oppfordringen. FOTO: Trøgstad Friviligsentral

Dette er et tre med kort på hvor det står gaveønsker fra som innbyggerne kan ta med seg å handle inn fra konkrete barn. Juletre med mening ble første gang arrangert i Larvik og har vært arrangert med stor suksess i Askim de siste årene.

Lars Dingstad Eriksen, banksjef i Trøgstad Sparebank, foreslo at tiltaket skulle hete «Triv’lige Trøgstad», og slik ble det.

– Dette navnet har vi fått tillatelse fra kommunen til å bruke da det er slagordet til Trøgstad kommune som snart er historie, og som vi nå gir et nytt liv videre, opplyser frivilligsentralen.

Tiltaket er at foreldre eller foresatte til barn fra lavinntektsfamilier kan komme med konkrete julegaveønsker på vegne av barna sine. Fristen for innlevering av gaveønsker var 14. november, mens innlevering av gaver til Torvet bok og mer må skje innen 12. desember

Les mer om tiltaket her (ekstern lenke)

Julegaveinnsamling i Askim

Startskuddet for årets Juletre med mening i Askim går på julegateåpningen lørdag 23. november, og varer til 18. desember. Dersom du vet om noen som trenger en gave, så oppfordres man til å ta kontakt med Frivilligsentralen, Familiens hus, Røde Kors eller Frelsesarmeen.

I 2018 var Gode Naboer med på å gjøre en forskjell for cirka 150 barn til jul. De ønsker å gjenta denne suksessen i år.

– Kjenner du noen som kunne trenge hjelp til å oppfylle gaveønske for barnet sitt? Vi ønsker at alle barn skal glede seg til julaften, og kanskje få en gave de har ønsket seg, men som foresatte av en eller annen grunn ikke er mulig å oppfylle. Det finnes gaveønskeskjema i Frivilligsentralen, og all informasjon er taushetsbelagt, opplyser Askim Frivilligsentral på sin hjemmeside.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

ASKIM: Noen fra gruppa Gode Naboer som henger opp gavekort på treet i Byrommet. F.v. prest Magne Torbjørnsen, Anne Tallaksen fra Frivilligsentralen, Terje Haga fra Askim Røde Kors og Kari Mette Vengen fra Kirkekroa. (Arkivfoto: Askim Frivilligsentral)

Ønsketre i Spydeberg

Frivilligsentralen tok tidligere i år initativet til å danne «Sammen for Spydeberg», og sammen med SOS barnebyer, Småbyen Spydeberg, Bygdekvinnelaget, Sanitetsforeningen og Røde Kors er de nå i gang.

– Målet er å skape hyggelige og morsomme aktiviteter i Spydeberg. Vi ønsker å jobbe med lokal stedsutvikling og ivareta Spydeberg sin identitet inn i den nye storkommunen, opplyser Bodil Flobakk, daglig leder for Spydeberg Frivilligsentral.

Deres første samarbeidsprosjekt er Ønsketre.

– Det å få økonomien til å strekke til i jula kan være en ekstra utfordring for mange familier, og ikke alle har mulighet til å gi barna sine gaver, fortsetter Flobakk, som legger til at de har vært rundt og informert alle skoler, barnehager, helsestasjonen, psykratitjenesten og Hobøl mottak for flyktninger.

«Sammen for Spydeberg». FOTO: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.