FOTO: Irene Walseth

Språkprosjekt for barnehagene ble avsluttet med teaterforestilling

Mandag var det stor forestilling på Trøgstad bibliotek for inviterte barnehagebarn. Dette var en avslutning på et språkprosjekt man har jobbet med i hele høst.

De fikk se forestillingen «Generalmajor Tigerlund», som er basert på boken «Tigeren som mistet stripene sine». Barna som var på plass har jobbet med boken som språkprosjekt i hele høst, på ulike måter. Men målet har vært det samme: Å jobbe med kun en bok, språk og innhold over tid, som skulle ende opp i en profesjonell forestilling på biblioteket. Forestillingen ble spilt av Anneli Sollie og Johan Østereng i samarbeid med Østfold kulturutvikling.

Biblioteket har invitert alle barnehagene i Trøgstad til å delta i språkprosjektet, og de som har meldt seg på har hatt ukentlig besøk fra biblioteket. Siden september har fire barnehager hatt besøk fra biblioteket hver uke, delt opp i sju grupper, og dermed har i gjennomsnitt 60 barn blitt lest høyt for ukentlig.

Barnebibliotekar Irene Walseth har lest fra boken «Generalmajor Tigerlund», og etterpå var det tid for å kose seg med nye bøker som er tatt med fra biblioteket. På den frie lesestunden til slutt, er det hyggelig om noen vil lese bøker alene eller sammen med voksne. Det er det alltid. Og det er alltid noen som ikke vil lese bøker. Men det er helt greit, for språklæringen er det like viktig at de leker og etter en felles lesestund, tar de ofte temaet videre i leken og bruker ordene/begrepene vi har vært innom.

Dette har vært et strålende samarbeid. De voksne i barnehagen kjenner barna og er med på tilretteleggingen under lesestunden. De er med på å lese høyt med barna. Biblioteket har med seg nye bøker som barna kan bli kjent med, har forberedt opplegget og de har litteraturkompetansen. Østfold kulturutvikling har tilrettelagt for forestillingen og sendt ut informasjon og materiale som bidrar til god formidling. Vi har fått dyrene som er med i boka, høytlesningstips og aktivitetstips.

Til slutt ender det hele opp i en stor forestilling på biblioteket hvor alle barna samles. De er kjent med boken og begrepene som brukes der, og de møter andre barn fra hele kommunen som har de samme forventningene som de selv har.

ANNONSE

(Sendt inn av Trøgstad bibliotek)

ANNONSE

Se e-avisen her

Pepperkakeby i Spydeberg