VIL FORTELLE RUGEHISTORIEN: barnebarnet Hermann Ruge, ordfører Erik Unaas, forfatter Tom Kristiansen, historielagets leder Dag Mysen og ildsjel Arne O. Moberg har sammen tatt initiativet til Mysen-lanseringen av boka om Hærføreren Otto Ruge. FOTO: Privat

Hør historien om Otto Ruge i Mysen

INNSENDT: Tirsdag 19. november klokken 19 blir det en helt spesiell kveld i Restaurant Fortet på Høytorp fort i Mysen. Forfatter, historiker og forfatter Tom Kristiansen presenterer sin nye bok Hærføreren Otto Ruge.

Her får lytte til vi en unik, men for mange en ukjent historie om en av de fremste personlighetene som noen gang har vært bosatt i Mysen, Eidsberg og Indre Østfold.

Otto Ruge hadde æresbolig på vårt, landets største innlandsfestning Høytorp fort etter 2. verdenskrig – fra 1946 til sin død i 1961. I dag er Eidsberg kommune i ferd med å renovere den gamle kommandantboligen fra 1930-tallet, på folkemunne kalt Rugevillaen.

Ruge var Norges mest dekorerte offiserer. Han hadde en helt spesiell rolle forkant av krigsutbruddet og Norge i felttoget i april 1940. Mange av oss husker Ruge fra storfilmen om «Kongens Nei».

Trolig får vi også lyd- og filmklipp fra gamle radioprogrammer og Film-avisinnslag som ingen av oss har sett tidligere.

Påmelding her (ekstern lenke)
(gratis inngang – men begrenset antall plasser)

ANNONSE

(Innsendt sak)

ANNONSE

ANNONSE

Intimkonsert i «katedralen»

Åpen dag på kulturskolen