HELT TIL TOPPS: Trial-utøveren Ingveig Håkonsen (20) fra Skiptvet. (Pressefoto)
10. november 2019

Ingveig Håkonsen kåret til «Årets Motorsportutøver»

Trial-utøveren Ingveig Håkonsen (20) fra Skiptvet ble lørdag kveld kåret til «Årets Motorsportutøver» under motorsportgallaen i Drammen.

(Pressemelding fra Norges Motorsportforbund)

Det er første gang Ingveig Håkonsen får den prestisjetunge prisen alene. Hun mottok også prisen i 2017, den gangen som en del av kvinnelandslaget i trial.

– Jeg er målløs og så utrolig glad. Jeg har ikke ord, sier Ingveig Håkonsen om utnevnelsen.

Håkonsen, som tidligere i år ble Norges første europamester i trial, var nominert i kategoriene Årets Motorsykkelsportutøver og Årets Kvinnelige utøver. Prisen for Årets Kvinnelige Utøver gikk til Mathea Selebø fra Elgane Motorsykkelklubb som kjører motorcross.

Ingveig Håkonsen konkurrerte med de andre seksjonsvinnerne – Daniel Kobbevik (radiostyrt), Oslo Modellbilklubb, Elias Ishoel (snøscooter), NMK Oppdal og André Faye Solvang (båtsport), Drammen Sportsbåt Team om tittelen Årets Motorsportutøver.

I juryens begrunnelse står det blant annet følgende: 

«Ingveig har gjennom hele sesongen 2019 levert strålende resultater. I tillegg til å bli europamester, som første norske noensinne, tok hun sammen med lagvenninnene bronse i lag-VM. Hun gjorde også rent bord i både NM og Nordisk, individuelt og lag. Ingveig er også en fantastisk representant for norsk motorsport og norsk idrett generelt.»

Bak utnevnelsen står en jury hos Norges Motorsportforbund (NMF). Håkonsen ble først i kveld utnevnt til Årets Motorsykkelsportutøver – deretter den gjeveste prisen Årets Motorsportutøver.

Følgende har sittet i juryen til Årets Motorsportutøver: Christina Thorsbakken Nygård (seksjonsleder radiostyrt), Mette Moen Knutsen (seksjonsleder båt), Cato Ove Carlsen (seksjonsleder motorsykkel) og Klemet Hætta (seksjonsleder snøscooter)