Ny kokebok lansert i Halden fengsel

Indre24
2 minutter lesetid

Kokeboken er laget av innsatte under utdanning, med veiledning fra erfarne ansatte.

(Pressemelding fra Kriminalomsorgsdirektoratet)

ANNONSE

7. november 2019 lanserte Halden fengsel en ny kokebok kalt «Læretid – en fortellende kokebok fra Halden fengsel». Boken er et samarbeidsprosjekt mellom arbeidsdriften og skolen i Halden fengsel. Halden fengsel sine to mediegrafikerlærlinger har vært med på fotografering av matrettene, oppsett av tekst og bilder i boken, samt design av forsiden.

– Majoriteten av rettene er laget av vår kokkelærling i Restauranthuset Ærlig Mat her i fengselet – med bistand fra noen elever på videregående 2 nivå, forklarer fengselsleder i Halden fengsel, Are Høidal fra Mysen.

– Felles for lærlingene som har deltatt, er at de alle skulle opp til fagprøven denne høsten. To har allerede bestått, og en tredje har god progresjon og vil bestå etter hvert, sier han.

– Boken er krydret med fortellinger fra ansatte, innsatte, tidligere innsatte, forskermiljøet og folk fra medieverden, og inneholder mange spennende matretter basert på kortreiste og økologiske råvarer fra lokale produsenter. Det kan nevnes småretter, fiskeretter, kjøttretter, vegetarretter, retter fra mange kulturer og ikke minst, desserter på øverste hylle, sier Høidal, som håper den nye kokeboken blir å finne under mange juletrær i år.

Boken er både på norsk og engelsk i samme bok.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.