Foto: Glenn Thomas Nilsen

Oransje skjerf for ett varmere og mer inkluderende samfunn

Fredag morgen ble det hengt opp oransje skjerf rundt om kring i distriktet. Mange ønsker seg et varmere samfunn, og Kirkens Bymisjon sine skjerf symboliserer nettopp dette.

Engasjementet for Norges varmeste skjerf og bymisjonens strikkedugnad øker.

– Nå oppfordrer vi alle til å bære skjerfet i tiden fremover. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Per Christian Skauen i Kirkens Bymisjon.

Målet med strikkedugnaden er å spre varme – i faktisk og overført betydning. Fredag 1. november deles det ut tusenvis av hjemmestrikkede skjerf igjen, i byer over det ganske land, også i Indre Østfold.

Årets varmeste dag markerer starten på Kirkens Bymisjons juleaksjon «Gled en som gruer seg til jul». Dette er også en SMS-innsamling hvor pengene som kommer inn blir brukt på våre møtesteder. Her står fellesskap og gode måltider sentralt, men også tilbud om aktivitet og arbeid. For mange forbindes faktisk ikke jula med glede, men heller ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor», ifølge en pressemelding.

ANNONSE

(Kilde: Pressemelding)

Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Glatte veier i distriktet – flere biler var involvert i trafikkuhell

«Jonny Jern» er blitt en ideell organisasjon