Tom Paulsen har malt dette flotte motivet.

Klare for kunstutstillingen Indre Mangfold

Kunstrom Hobøl har i 5 år invitert kunstnere fra hele Indre Østfold og besøkende fra distriktene våre til Indre Mangfold Kunstutstilling 2. til 10. november på Galleri Art To Be.

I år har 29 kunstnere meldt sin interesse for å delta på utstillingen med inntil 3 bilder hver!

Sendt inn av Bente Flote-Hansen, Kunstrom Hobøl / Galleri og Atelier Art To Be  AS

Historikk:

I 2014 ble utstillingen for første gang holdt på Tomter fordelt på flere bygg i sentrum, Fredensborg, Brannkassegården, Tomter Kafe og Hobøl bibliotek.

Året etter (2015) forflyttet vi oss til den ærverdige og flotte Skulberggården i Spydeberg hvor vi fikk disponere alle etasjene i bygget og dette gjorde det mulig å stille ut all kunsten på samme sted. Med god hjelp av Spydeberg-kunstnerne og kulturavdelingen i kommunen ble det en flott kunstfest for store og små.

Tredje året (2016) var utstillingen tilbake til Tomter, og ble holdt på Tomter idrettshus med god hjelp av Hobøl idrettslag. Idrettslaget stilte velvillig opp med teknisk utstyr, hjelpende hender og bevertningshjelp, noe som var til utrolig god hjelp for kunstrommet.

I 2017 ble det et pauseår, men i 2018 hadde Galleri Art To Be fått nye, store og flotte lokaler i Tomter sentrum, og utstillingen ble holdt her. Dette fordi det var enkelt og praktisk for arrangørene å ha det i eget hus.  Samtidig var det enkelt for de som kom til utstillingen pr. tog å finne frem til utstillingslokalet.

Nå i 2019 er vi igjen klar med en ny runde Indre Mangfold kunstutstilling, og også i år holdes den i Galleri Art To Be på Tomter.  Med denne utstillingen blir det da også 5-års jubileum.  Mye har endret seg i Kunstrom Hobøl-gruppa i løpet av disse 5-6 årene, noen kunstnere har flyttet ut av kommunen, andre har kommet til. Et kriterie for medlemskap er at de skal være bosatt innenfor Hobøl kommune.

(Forsetter under bildet)

Bente Flote-Hansen har malt prestegården i Hobøl.

Milepæler

Ikke bare er det 5. gang Kunstrom Hobøl arrangerer kunstutstilling, det er også siste gang vi får vår egen lokale Hobøl-ordfører Olav Breivik til å åpne utstillingen! I likhet med forrige år har Breivik velvillig takket ja til å forestå oppdraget. Ordføreren har vært en stor tilhenger av lokalt, frivillig engasjement. Galleri Art To Be ble av denne grunnen også tildelt Hobøl kommunes kulturpris i 2018.

Kunstnerne

Utstillerlisten viser at vi har med kunstnere fra Ørje, Trøgstad, Mysen, Trømborg, Slitu, Askim, Spydeberg og Hobøl, og i tillegg noen gjesteutstillere fra Ytre Enebakk. Det er mange vakre arbeider, og virkelig et mangfold av kunst, hvor alt fra figurativ til abstrakt kunst vil bli vist.

Mysen-kunstneren Unni T. Kvisler har malt den flotte prestegården i Spydeberg og skrevet litt historie om husene, hagen og lysthuset. Det samme har Bente Flote-Hansen fra Tomter gjort, men med en annen prestegård, Hobøl. Vi får se vintermotiver og andre lysglimt, Stig Sandem fra Spydeberg har med seg et helt nytt vinterbilde han kaller «Vinterlandet», og tradisjonen tro viser Knut Oddvar Solberg fra Askim abstrakt kunst der det ene kalles «Lysglimt». Andre hjertesteder er også med på utstillingen, Tom Paulsen viser «Fiskerlandsbyen i Tufjord» ettersom hans hjerte banker for den sjøsamiske kulturen i Finnmark. Anne Næss fra Tomter har gjenskapt et gammelt kjent og kjært minne fra Tomters tidligere dager der hesten Janka trofast dro kjerra ned til Handelsforeningen i Tomter og sto trofast ute ved uthuset og ventet på matfar som gjorde sin nødvendige ukeshandel.

Med andre ord, det blir et riktig mangfold av kunst som vises på Galleri Art To Be i løpet av utstillingsuken!

ANNONSE

Vernissage

Selve åpningsfesten er på lørdag 2. november kl. 14.00.  Foruten ordførerens åpningstale, får vi besøk av Oscar Brødholt som vil lage en musikalsk opplevelse for oss, noe kunstrommet gleder seg stort til!

Ukas arrangementer

På tirsdagen i utstillingsuka er 3. klassene ved Tomter skole invitert til en egen vernissage. Kunstrommet er opptatt av å dele kunstinteressen med våre yngste, og håper at kunst vil ha en stor betydning i deres videre liv. Elevene vil få gå rundt med kunstnerne og høre om teknikker kunstnerne benytter seg av og til slutt vil de få lov å stemme på det bildet de liker best! Det vil også utstillingens voksne publikum få lov til å gjøre, og kunstneren som får flest stemmer vil få premie på siste utstillingsdag!

Foredrag

Hvert år forsøker kunstrommet å få til en foredragskveld for kunstnere og andre interesserte. Vi har gjennom tidene hatt besøk av Anne Lene Aase Willemsen som har snakket om evolusjon, vi har hatt foredrag av kunstnerne Halvard Haugerud og Reidar Finsrud som har snakket om sin kunst. Vi har også hatt besøk av Roma-spesialisten Hugo Flaten som har fortalt om den italienske kunstneren Caravaggio. I år har vi funnet en foredragsholder i våre egne rekker. Kunstrom-medlem Ragnhild J. Ramsli med foredraget «Kunsten som inspirasjon i livet». Hun vil snakke om kunstens betydning i hennes liv:  «Kunsten har vært en del av oppveksten, som har styrket meg og bygd meg opp til den jeg er og den jeg kommer til å bli. Føler reisen med kunsten har akkurat startet og den hjelper meg til å være den jeg er.»  Sammen med billedterapeut Karin Jacobsen fra psykisk helsetjeneste i Hobøl kommune vil de også fortelle om kommunens tilbud innenfor billedterapi.

Auksjon

Mangfold-uken avsluttes med auksjon siste utstillingsdag, søndag 10. november kl 14.00. Mange av kunstnerne har donert egne bilder til auksjonen og de som møter frem kan gjøre noen flotte kupp! Overskuddet fra auksjonen vil gå til startkapital for neste års Indre Mangfold Kunstutstilling!

Utstillere:

Ann-Karin Løken
Anne Næss
Mona Duaas
Berte Lise Drevdal
Signe Marie Mikkelsen
Grete Kleiven
Anne Lene Willemsen
Hans Willemsen
Vibeke Øvre
Gro Birkeland Moe
Gro Elnes
Anita Wiehe
Ragnhild J. Ramsli
Unni T. Kvisler
Mona Middelthon
Knut Oddvar Solberg
Vidar Bjørnerud
Stig Sandem
Svanhild Rueslaatten Knutsen
Ann Helen Heiaas
Tom Paulsen
Bente Flote-Hansen
Jorunn Ødegaarden
Ragnhild Syversen
Trygve Fjell
Kristin A. Lorentsen
Aleksandra M. Stasiak
Helga Skoglund
Terje Kristiansen
Unni T. Kvisler sitt maleri.

Sendt inn av Bente Flote-Hansen, Kunstrom Hobøl / Galleri og Atelier Art To Be  AS

ANNONSE

ANNONSE

Singelulykke i Askim

Ari Behn åpner popup-utstilling