Mange trosset regnværet for å være med på kjørekurs

Indre24
2 minutter lesetid

Mer enn 400 ungdommer trosset i helgen regnet for å gjennomføre Fords gratis kjørekurs Ford Driving Skills for Life på Rudskogen. Nå har i alt mer enn 1000 norske unge sjåfører deltatt på det internasjonale kjøreopplæringsprogrammet.

(Pressemelding fra Ford Motor Norge)

– Vi er kjempefornøyd med at så mange unge sjåfører valgte å tilbringe helgen sin sammen med oss. Her har de blitt utfordret bak rattet i en rekke forskjellige øvelser, og gjennomført alt fra fremprovoserte skrenser til å prøve promilledrakter som simulerer rus. Vi håper alle dro fra Rudskogen fornøyde og litt tryggere sjåfører, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 16 år siden. Målet var å bidra til å gjøre noe med de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn én million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life.

Unge overrepresentert i trafikkulykker

I fjor omkom 17 unge mennesker i aldersgruppen 18-26 år i trafikken. 94 ble meget alvorlig eller alvorlig skadd i trafikkulykker, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå. En gjennomgang fra IF viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år.

ANNONSE

– Unge trenger en liten «reality check»

Ambassadør for Ford Driving Skills For Life, Jonny Grimestad, som selv ble lam i en trafikkulykke som 20-åring, fortalte om sine erfaringer til de unge sjåførene.

– Jeg tror mange unge trenger en liten «reality check» for å innse at de ikke er udødelig. Da jeg hørte om Fords gratis kjørekurs tenkte jeg at dette kan være den lille påminnelsen som gjør at ferske sjåfører tar smartere avgjørelser i trafikken. En ulykke kan skje når som helst, og det skjer på sekunder. Konsekvensene av en ulykke kan forandre hele livet ditt, advarer Grimestad.

Les hele pressemeldingen her (ekstern lenke)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.