Foto: Ford Motor Norge
22. oktober 2019

Mange trosset regnværet for å være med på kjørekurs

Mer enn 400 ungdommer trosset i helgen regnet for å gjennomføre Fords gratis kjørekurs Ford Driving Skills for Life på Rudskogen. Nå har i alt mer enn 1000 norske unge sjåfører deltatt på det internasjonale kjøreopplæringsprogrammet.

(Pressemelding fra Ford Motor Norge)

– Vi er kjempefornøyd med at så mange unge sjåfører valgte å tilbringe helgen sin sammen med oss. Her har de blitt utfordret bak rattet i en rekke forskjellige øvelser, og gjennomført alt fra fremprovoserte skrenser til å prøve promilledrakter som simulerer rus. Vi håper alle dro fra Rudskogen fornøyde og litt tryggere sjåfører, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 16 år siden. Målet var å bidra til å gjøre noe med de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn én million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life.

Unge overrepresentert i trafikkulykker

I fjor omkom 17 unge mennesker i aldersgruppen 18-26 år i trafikken. 94 ble meget alvorlig eller alvorlig skadd i trafikkulykker, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå. En gjennomgang fra IF viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år.

– Unge trenger en liten «reality check»

Ambassadør for Ford Driving Skills For Life, Jonny Grimestad, som selv ble lam i en trafikkulykke som 20-åring, fortalte om sine erfaringer til de unge sjåførene.

– Jeg tror mange unge trenger en liten «reality check» for å innse at de ikke er udødelig. Da jeg hørte om Fords gratis kjørekurs tenkte jeg at dette kan være den lille påminnelsen som gjør at ferske sjåfører tar smartere avgjørelser i trafikken. En ulykke kan skje når som helst, og det skjer på sekunder. Konsekvensene av en ulykke kan forandre hele livet ditt, advarer Grimestad.

Les hele pressemeldingen her (ekstern lenke)