Slusebrass er 20 år – det markeres med konsert til helgen

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

I 1999 ble brassbandet i Marker stiftet, og førstkommende lørdag blir det jubileumskonsert i rådhuset på Ørje.

I lang tid har Slusebrass øvd til konserten, og lederen, Per Øivind Krog, kan fortelle at det blir et variert repertoar med det de har gjort de siste 20 årene, og siden Slusebrass ble dannet.

– Vi har øvd mye og hatt to øvelser i uka de siste to månedene. Ellers så er det normalt en øvelse i uka vi har kjørt. I slutten av september hadde vi en weekend og satt i kommunestyresalen og spilte hele helgen. Dette var kun øvelse til dette, sier Krog.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Jon Dehli (t.v.) og Arne Dehli. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Konferansierne er Jon og Arne Dehli.

– Det er litt morsomt for Arne var jo faktisk konferansier på 10-års jubileet vårt i 2009. Så nå fikk vi med far og sønn, og det setter vi veldig stor pris på. Utrolig artig at dem ville være med på det, fortsetter Krog.

Ellers er også Marker Teaterselskap, Lars Johansson, Kim Thomas Klund og Marianne Søby Fosser medvirkende denne lørdagen. Rødenes Sanitetsforening vil være på plass for å selge litt forfriskninger.

Det blir også litt humor. Teaterlaget kommer blant annet inn med et par sketsjer som de skal fremføre i løpet av konserten.

– Jeg tror vi kommer til å få greie på hvor gamle vi er, smiler Krog, og legger til at varemerket deres er gratis inngang – også på denne konserten.

– Publikum kan gjerne gi oss gaver og slikt, sier han.

Marker-bandet består av 25 medlemmer og de ønsker seg gjerne flere.

– Det kommer en og annen ung innimellom, og det er vi veldig glad for. Rekruttering er vanskelig til korpsmusikk, men jeg kaller det brassband og ikke et korps. Vi ønsker veldig gjerne å ha med flere. Vi har en høy snittalder, det er ikke til å legge skjul på. Vi trenger noen yngre krefter, avslutter Per Øivind Krog.

Lars Johansson er også med på konserten. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen
Slusebrass i aksjon på Slusefestivalen på Ørje i sommer. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen
Slusebrass på Marker bo- og servicesenter 1. mai. Arkivfoto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.