Har behov for flere språkverter

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

ASKIM: Språkkaféen som er et samarbeid mellom biblioteket og Askim Frivilligsentral er et så populært tilbud at det er ønske om flere språkverter.

Tilbudet er for de som lærer seg norsk og ønsker å snakke det med andre. Samt for norske som vil ha dialog med mennesker fra hele verden.

– Vi har en fast gruppe med verter som er organisert av Frivilligsentralen. Vi er helt avhengig av disse språkvertene. De bidrar til at samtalene flyter og de kan veilede deltakerne som lærer norsk, sier Christer Minge, bibliotekar på Askim bibliotek.

Delta Voksenopplæring benytter seg hyppig av tilbudet, og bidrar til at språkkaféene er svært godt besøkt. Nylig sendte også Podium personer dit for å lære norsk. De hadde da med seg 20 personer.

– På det meste har vi vært 125 deltakere samlet her til språkkafé. Med så mange deltakere trenger vi flere språkverter. Nå har vi 16 aktive verter fra Frivilligsentralen, men vi burde være flere. Jo flere, jo bedre, fortsetter Minge.

Språktilbudet startet i 2007, og har nå i snitt 40–50 personer inkludert verter.

– Det er veldig hyggelig å være språkvert og det er mye å lære om andre kulturer. Man møter mange positive mennesker og får mange smil, forteller en av vertene.

– Å være språkvert er veldig hyggelig. Man treffer hyggelige folk, så jeg kommer igjen, sier Pål Bolak.

ANNONSE

Her er resten av datoene for språkkafé:

Onsdag 23. oktober
Onsdag 6. november
Onsdag 20. november
Onsdag 4. desember

Tidspunkt er 13.00-14.00

Karin Eline Riseng og Christer Minge er de ansvarlige fra biblioteket.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.