Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen
28. september 2019

Har satt ut 45.000 livbøyer

Siden 1952 har Tryg Forsikring utplassert titusenvis av livbøyer langs sjø og vann i Norge. Hvert år medvirker Tryg-bøyen til at mange mennesker reddes fra drukningsulykker.

I årenes løp anslår man at over tusen personer har blitt reddet ved hjelp fra livbøyen. Nylig ble livbøye nummer 45.000 utplassert.

– Dette er en milepæl som vi er stolte over å nå. I hele 67 år har vi utplassert livbøyer, og vi opplever at flere og flere ønsker å bli faddere og sette ut livbøyer i sitt nærområde. Ikke minst er kommunene blitt langt mer bevisst hvilken trygghet livbøyene representerer, og mange havneområder har de siste årene fått satt ut bøyer der folk ferdes, sier Monica Rimestad, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Nasjonal dugnad mot drukning

I fjor druknet 102 mennesker i Norge. I sommer omkom 40 personer og per 1. september har det vært 68 drukningsulykker i år. Samtidig har det vært en rekke redningsaksjoner hvor folk har blitt berget, mange takket være livbøyen. Senest natt til fredag i Bergen da en ung mann fikk tak i en utkastet livbøye, og deretter ble dratt i land.

– Vi er ydmyke og takknemlige hver gang vi ser at livbøyen har bidratt til å redde liv. Det viser at det nytter å utplassere Tryg-bøyer der ulykker kan skje. Samtidig er det for mange drukningsulykker. Norge bør innføre en standard for drukningsforebyggende tiltak, og det bør være krav om sikkerhetsutstyr og publikumsinformasjon på steder som er tilrettelagt for bading, sier Monica.

Som medlem i Drukningsforebyggende råd har Tryg sammen med fagpersoner på vannsikkerhet tatt initiativ til en nasjonal dugnad mot drukning. Alle kommuner er blitt oppfordret til å bli en nullvisjonskommune. Oppfordringen er mottatt, og flere tiltak er iverksatt, blant annet gjennom utendørs opplæring i livredning.

(Pressemelding fra Tryg Forsikring)