Gibliotekar Gina Forberg og forfatter Jan-Erik Fjell. Foto: Sven Lilleheier

Jan-Erik Fjell besøkte Trøgstad og Spydeberg

Mandag 23. september fikk bibliotekene både i Trøgstad og Spydeberg storfint besøk. Krimforfatter Jan-Erik Fjell kom for å snakke om seg selv, sitt forfatterskap, og ikke minst, sin nyeste bok Gjemsel.

I samtalen med bibliotekar Gina Forberg satt humoren løst, og forfatter bød mye på seg selv. De frammøtte fikk både høre om hvordan han begynte å skrive, hva hans debutbok handlet om, og hvorfor han beveget seg derfra over i krimsjangeren.

Fjell, som har skrevet på fulltid siden 2010, har slått seg opp som en av de nye, store krimforfatterne i Norge. Allerede med sin første bok om Anton Brekke, Tysteren fikk han den prestisjetunge Bokhandlerprisen, og bøkene hans blir fortsatt møtt med strålende kritikker. Under samtalene på mandag ble det tydelig at Fjell trives i jobben som forfatter, og at han ikke kommer til å gi seg med det aller første.

Hovedkarakteren til Fjell, Anton Brekke, ble også diskutert, og spørsmålet om hvorvidt han var en usympatisk karakter ble stilt. Fjell avslørte da at Brekke i stor grad er basert på ham selv, og innehar mange av hans personlighetstrekk, selv om han innrømte at Brekke nok ofte tar den to-tre hakk lenger enn han selv ville gjort. Bokbader Forberg innrømte på sin side at hun nok ikke ville vært venn med Brekke, men kom likevel godt overens med Fjell selv.

I samarbeid med Bokåret 2019 og Norli Askim ble denne samtalen arrangert to forskjellige steder, først i Trøgstad og så i Spydeberg. På denne måten kunne så mange som mulig få muligheten til å treffe forfatteren, høre hva han hadde å si, og ikke minst få med seg en signert bok på veien ut.

Alt i alt en veldig trivelig kveld, og det er ingen tvil om Jan-Erik fort kan bli invitert tilbake!

Sendt inn av:
Sven Lilleheier
Biblioteksjef Spydeberg
Avdelingsleder innbyggertorg og bibliotek Skjønhaug

ANNONSE

Foto: Sven Lilleheier

ANNONSE

ANNONSE

Nytt liv i Natteravnene i Mysen – får penger til lokale

Arrangerte dysleksicafé