Tove Smaadahl. Foto: Privat

Ærespris til Tove Smaadahl

Denne helgen var ledere, ansatte og frivillige samlet til konferanse i København. Under festmiddagen ble trøgstingen Tove Smaadahl hedret med Nordiske kvinner mot vold sin ærespris.

– Tove Smaadahl er kjent for sin innsats mot vold mot kvinner. Hun er daglig leder for Krisesentersekretariatet og har vært involvert i å bygge opp et krisesentertilbud i Norge siden tidlig i 1980-årene. Hun var en av initiativtakerne til Indre Østfold krisesenter i 1984, og arbeidet der fram til hun ble ansatt ved Krisesentersekretariatet i 1999, ifølge krisesenter.com (ekstern lenke)

I over 20 år har hun vært sentral i den nordiske kampen mot vold mot kvinner.

– Hun har en sterk rettferdighetssans og møter enhver kvinne med respekt og verdighet. Dersom staten diskriminerer eller lar være å ivareta voldsutsattes rettigheter tar hun kampen på deres vegne. Tove Smaadahl har vært et forbilde for mange og har vært fryktløs og uredd i sitt arbeid mot retten til et liv uten vold, skriver samme nettsted.

ANNONSE

Trøgstingen ble i 2008 tildelt Zola-prisen for sin innsats mot kvinnemishandling. Og i 2009 tok hun i mot LOs likestillingspris på vegne av Krisesentersekreteriatet. I 2012 ble hun tildelt Gina Krog-prisen.

(Kilde: Krisesenter.com)

ANNONSE

ANNONSE

– Det beste jeg gjør er å jobbe med Dag Johan

Husflidslaget har holdt det gående i 40 år