Venstre og Senterpartiet overtar ledelsen i Marker

Indre24
3 minutter lesetid

Ny ordfører i Marker blir Senterpartiets Theodor Bye. Kommunen vil fortsatt stå alene og det blir stopp i vindkraftutbyggingen.

Velgerne ga et klart signal om at de ønsket en ny retning i kommunen. Sp var valgvinner og Venstre doblet sin oppslutning. Det var derfor naturlig at de fant sammen til en felles plattform.

Bjørn Borgund blir varaordfører. Foto: Privat

De vanskelige spørsmålene var hvordan sakene skal håndteres dersom spørsmål om vindkraft eller kommunesammenslåing kommer opp på dagsorden. Dette er regulert i avtalen mellom partiene. Men slik stemningen er, så er det lite trolig at dette blir saker.

– Nå skal vi konsentrere oss om de viktige sakene som skaper en god kommune for alle som bor her, sier den ferske ordføreren.

Og der er enigheten stor mellom partiene. Bye kan stolt vise til en lang liste som blant annet inneholder saker som at det er et mål at alle bedrifter og fastboende i Marker skal ha velfungerende nettforbindelser. Grønne verdier vil bli løftet frem i alle saker. Både når det gjelder ny næring og i dagliglivet for folk. Eksemplene spenner fra næringsaktivitet knyttet til grønn vekst, tilrettelegging for mindre bilbruk til skolehage.

Fornøyde med samarbeidet

Også V’s leder Bjørn Borgund er strålende fornøyd med det nye samarbeidet.
– Vi får gjennomslag for alle våre viktigste saker, sier han.

ANNONSE

At de stort sett er sammenfallende med hva Sp også har i sitt program ser han bare som en bonus.

FAKTA:

Theodor Bye er ansatt i Nortura, hvor han er rådgiver for fjørfeprodusenter. Theodor er gift med Linn og har barna Anders (5) og Amalie (3). Sammen driver de gården Søndre Vikeby i Rødenes, med skog og kornproduksjon. Oppgaven som ordfører vil medføre en ny hverdag for ham. Han forberedt på lange dager og sene kvelder i begynnelsen. Men han har god støtte hjemme for det ansvaret han har påtatt seg. Og som han understreker, han har mange flinke folk rundt seg som er beredt til å gjøre en innsats.

Bjørn Borgund blir varaordfører. Han er utdannet sivilingeniør. Har yrkeserfaring innen oljeindustrien. Var tidligere leder for Veiprodukter i Statoil. Er nå gårdbruker i Rødenes. Borgund er 67 år, har to voksne barn og er nylig blitt bestefar.

(Pressemelding fra Senterpartiet og Venstre i Marker)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.