Daniel Aluku. Foto: Lise Maja Lie/ Majasdesignphoto

Jeg oppfordrer deg til å ikke bare stemme, men å stemme ungt!

Da er det endelig over, mennesker i blått, rødt og grønt har pakket ned for denne gang. Ingen flyers, boller eller kaffekopper dyttes opp i forbipasserende. Stem Høyre! Stem Senterpartiet! Alle med hver sin mening.

Ja det er kommunevalg og kampanjen er over, nå er det din tur. Din stemme, ditt valg. Skal hun søte på Rema 1000 eller han alvorlige læreren fra 6. klasse inn i kommunestyret. Bestemme hvor veiene skal gå, hvordan kulturtilbudet og svømmebassenget skal se ut?

Du er kanskje ikke klar over det men mange av tingene vi er avhengige av i dagliglivet, fra vei, skole til og med kloakk og strøm er fylkene og kommunenes ansvar. Her i Indre Østfold slår vi sammen fem ulike kommuner til en stor landbrukskommune.

Men hvem skal styre den? I dag er det du som bestemmer det! Du kan stemme på den du mener kommer til å gjøre den beste jobben, ja du kan faktisk krysse av navnet på personen eller skrive navnet nederst på valgseddelen!

Men i år er noe annerledes, rekordmange unge stiller til valg! Han kjekke fra klasserommet, hun søte på håndballaget og den politiske nerden i gangen. Til sammen står 10 ungdommer, klare for å gjøre din hverdag bedre. 10 som ser verden som deg, sitter i bussen med deg, som fester og går på skole med deg.

Gjennomsnittsalderen i det nye kommunestyret, om partiene får viljen si ligger på 53 år! Ikke la bestemor og bestefar bestemme over hverdagen din! La oss få disse 10 ungdommene inn i kommunestyret i morgen!

Mathias Torper, Ruben Emil Andre Myhre, Erik Alexander Sjursen, Idun Gulla Dyrnes, Tuva Sjøenden Nybakk, Petra Brinch, Hannah Skjolden, Marie Synøve Pettersen Nordby, Othelie Sand Brødholt og Åsta Inger Jarsve Rohmann

Så om du fyller 18 år i år eller har akkurat sluttet på videregående, ta med deg matpakka i matpausa og stem! Og uansett hvilket parti,..  stem ungt!

Daniel Aluku

Beruset mann kjørt i arresten

Varsler støyende arbeider langs jernbanesporet