Prisen er et bilde med instrumentmotiv og en kulturæresprisdiplom. Ordfører Thor Hals overrekker her prisen. Det var en tydelig rørt Lunde som mottok denne. Foto: Glenn Thomas Nilsen
7. september 2019

Hedret med æreskulturpris

Under markeringen av kulturhusdagen i Askim kulturhus lørdag mottok Svein Erik Lunde Askim kommunes æreskulturpris. De siste årene har han vært dirigent i Askim Blanda Kor.

Lunde startet opp koret Blanda Drops, og var i mange år musikalsk leder og dirigent av kor- og showgruppen. I en periode var han også involvert i Askim Kulturforum, og var musikalsk ansvarlig for oppsetningen “Løvenes Konge”, hvor alle kor og korps i Askim fikk lov til å delta.

Hans CV er lang, og noe av det har vi ramset opp i denne saken.

– Man tar ikke for sterkt i hvis man sier Svein Erik Lunde har hatt stor betydning og innflytelse i det som har skjedd i musikkmiljøet i Askim og Indre Østfold de siste 40 årene, ifølge begrunnelsen.

Lunde har hatt en finger med i mye av det som skjer i musikkmiljøet i regionen.

– Han har vært meget dyktig i gjennomføring av de forskjellige prosjektene, profesjonell til fingerspissene og det er jo en kjensgjerning at alt Svein Erik Lunde har hatt ansvar for, har hatt godt besøk av publikum. Tror ikke andre lokale aktører har vært i nærheten av å få så mye besøk på konserter og show, står det å lese videre.

FAKTA:

  • Startet som dirigent i Tensing-koret “Svaret” på Normisjon
  • Studerte musikk på universitetet
  • Fremtredende medlem og leder av gruppen Soul Circus som hadde en del spillejobber rundt om.
  • Dirigent og musikalsk leder i koret “Gutta Voice”
  • Musikalsk leder i gruppen “Vi menn” som har satt opp en del show i regionen.
  • Musikalsk leder i ensemblet “Amazing Grace” (fremføring av Elvis sine Gospel-låter, med seneste opptreden i åpningskonserten på Kraftfestivalen i år).

Ordfører Thor Hals var på plass og delte ut prisen. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Svein Erik Lunde og ordfører Thor Hals. Foto: Glenn Thomas Nilsen