Høyre i Indre Østfold sier ja til Mysenbadet

Indre24
3 minutter lesetid

Indre Østfold Høyre vil gjennomføre de enstemmige vedtakene fattet både i Fellesnemnda for ‘nye’ Indre Østfold kommune og Eidsberg kommunestyre i 2018, om å bygge et nytt anlegg til erstatning for Festiviteten bad, som plutselig ble stengt i fjor.

At Høyre støtter et nytt bad skal det ikke være tvil om.

Mysenbadet, slik det er presentert fra Eidsberg kommune, har en budsjettramme på 145 millioner 2018-kroner. En stor sum, men det er arbeidet fram en forsvarlig finansieringsplan. Blant annet fra eiendomsskattefondet, og dette er penger som skal brukes i tidligere Eidsberg.

Ingen konkurrent med Østfoldbadet – Mysenbadet skal ikke konkurrere med Østfoldbadet. Her skal det verken være sklier, stupetårn, bølgebasseng, kafe eller uteanlegg. Kun et nøkternt 25m basseng beregnet på skolesvømming, mosjonister og aktive svømmere.

«Alltid» hatt bad – Mysen har lange badetradisjoner. Mysen Svømmeklubb har en stolt historie helt tilbake fra 1960. I følge Norges Svømmeforbund er Mysen nå den eneste byen i hele Norge uten offentlig bad. Og den eneste av syv kommuner i Indre Østfold regionråd.

Jo, avstanden til Askim er ikke stor – stort sett 15 minutter. Men allerede nå er kostnaden over 600 000 kroner på busser for elever, som har krav på svømmeundervisning ihht læreplanen og «hvor lang tid får barna i vann i løpet av en dobbeltime?». I tillegg kommer fravær for lærere – og for så vidt andre – som må reise. Klimavennlig er heller ikke alle disse transportene.

Askim og Eidsberg med badeerklæring – Driftskonseptet skal være enkelt. Det vil også vurderes om Opplevelsessenteret Østfoldbadet AS skal ta ansvaret for driften. Det ble også løftet inn i «badeerklæringen» mellom Askim og Eidsberg kommuner i 2017, der begge kommuner forpliktet seg til å støtte hverandres badeanlegg. Også økonomisk. Den avtalen vil ikke Høyre løpe fra.

Var nesten i gang – Husk også at spaden allerede hadde vært satt i jorda i 2019 om ikke grunnundersøkelsene i Mysen idrettspark på overtid hadde gitt helt nye signaler. Så nære var Eidsberg’ingene et bad som nå ville vært under bygging.

ANNONSE

Nå er Nordre Mysen valgt som tomteområde. Som en del av et større byutviklingsprosjekt med bl.a. muligheter for framtidig bypark og sentrumsskole. Arkitektkonkurransen er klar 7. oktober.

Kan stole på Høyre – Velgerne kan være trygge på at Høyre vil følge opp programløftene til Eidsberg Høyre overfor sine velgere og innbyggere ved kommunevalgene både i 2011 og 2015.

For å være attraktiv og bærekraftig over tid må en kommune ha gode aktivitetsanlegg. Folkehelse og velvære gir mange positive effekter for et lokalsamfunn. Svømmeopplæring og livredning er både lovpålagt og viktig, og bidrar i lengde til et positivt samfunnsregnskap.

Godt valg 2019.

Olav Breivik
Ordførerkandidat Indre Østfold Høyre

Thor Hals og Erik Unaas

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.