Leserinnlegg. (Foto: FUG)

Valgkampsaker og løfter – ja til Mysen svømmehall

Politikerne har kjempet om vår oppmerksomhet de siste ukene. Partiene har sine kampsaker og velgerne skal være oppmerksomme på hvilke tema som faktisk vil bli fulgt opp i ettertid.

Valget i Indre Østfold i år er ekstra spesielt fordi nye frontfigurer skal mene noe om saker fra en annen kommune som de kanskje ikke har hatt noe forhold til. Da handler det om å sette sin lit til de som gir uttrykk for at de faktisk bryr seg om hele den nye kommunen.

Ny svømmehall i Mysen er en av sakene som har blitt utsatt for debatt. Behovet for svømmehall har vært på agendaen i mange år, særlig ved de siste tre valgene og stengingen av Festiviteten bekreftet at saken er langt på overtid. Så kom grunnforholdproblematikken og førte til ytterligere utsettelser.

Det er derfor med optimisme vi nå får bekreftet via valgomaten i Smaalenenes Avis at politikerne fra alle 10 partiene er enige om at det bør bygges ny svømmehall i Mysen. Da forventer vi også gjennomføring.

Skolesvømmingen og vanntilvenning/svømming for barnehager er både lovpålagt og trenger en nærliggende svømmehall. Barn og unge, voksne mosjonister, funksjonshemmede, revmatikere, oldboys/oldladys-grupper, ja den enkelte innbygger bør ha et tilbud i nærmiljøet.

Vi husker selv gleden og viktigheten av som barn å kunne slenge seg på sykkelen og treffe venner på badet en gang i uka. Det skal være et godt, men nøkternt tilbud for alle i hver av de gamle kommunene. Et badeland er et helt annet tilbud.

Og som mødre og fedre til barn som driver med svømming hver dag gjennom Mysen Svømmeklubb, ser vi ekstra godt behovet. Før stengingen av Festiviteten hadde svømmeklubben årlig 120 barn på svømmekurs. Så at behovet er der er det ingen tvil om. Etter noen måneder med reise til Askim, ser vi at stordelen av disse «forsvinner».

Mysen Svømmeklubb ser frem til å være en bidragsyter til å fremme svømmeferdigheter og badeglede for innbyggerne på alle nivåer. Med dagens situasjon er det ikke mulig.

Så vi oppfordrer alle til å bruke stemmen sin og stem på de som faktisk vil realisere svømmehallen på Mysen!

Engasjerte svømmeforeldre og svømmeutøverrepresentant; Sonja Vedahl, Ingerlise Syversen, Marianne Tverrmyr, Dag Sandby, Mona Nilsen, Nora Elise Mustorp (utøverrepresentant) og Marianne Eklund (hovedtrener)

Avdekket grove bremsefeil

Fartskontroll i Ørje