Jørgen Syversen fra Ørje kjører for NMK Aremark.

I helgen blir det fartsfest på Finnskogbanen

Det er ventet spennende dueller og topp underholdning når årets femte NM-runde i rallycross kjøres på Finnskogbanen i Åsnes kommune denne helgen.

I tillegg til at det kjempes om NM-poeng i Supernasjonal-klassene skal det også kjøres NM-runde for Shortcar og juniorene er på plass for å kjøre norgescup.

Arrangøren KNA Solør Motorsport står klar til å ta imot over 100 førere på det flotte anlegget Finnskogbanen. Det er ikke mange uker siden KNA Solør var vertskap for en runde i RallyX Nordic og høstet mange lovord både for arrangementet og fasilitetene. 

(Saken fortsetter under bildet)

Robin Andresen fra NMK Trøgstad. Foto: NBF/Rune Johannesen

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Robin Andresen fra NMK Trøgstad som leder etter fire runder. Opel Corsa-føreren står bokført med 131 poeng. 
Han har fått en luke til andremann, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, som har sanket 112 poeng med sin Renault Clio.  På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med 106 poeng. Svardal kjører Peugeot 206.

I klassen til og med 2400 ccm topper Ørje-gutten Jørgen Syversen fra NMK Aremark med sin Ford og 128 poeng. Nærmest ligger klubbkamerat Frode Engsvik med BMW og 117 poeng. De to byttet plass i sammendraget i forrige NM-runde.

ANNONSE

Ørje-gutten Simen Engsvik fra NMK Aremark. Med sin BMW står han bokført med 98 poeng så langt.  Hakk i hel ligger klubbkamerat Jørgen Syversen som har 97 poeng i sin Ford. Syversen har sanket 12 poeng mer enn Engsvik i de to siste rundene, så det blir spennende om han har samme form til helgen.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, tok ringreven Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad over ledelsen i forrige runde. Med sin BMW M3 har han kjørt inn 128 poeng. Østreng var mester i klassen i 2016, og sølv både i 2017 og 2018.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.

(Pressemelding fra Norges bilsportforbund)

Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Foto: NBF/Rune Johannesen

ANNONSE

ANNONSE

Valgutstyr

Vil ha høy valgdeltakelse

Høytorp fort: Politiet ber foreldre komme på banen