DNT Indre Østfold inviterer til Norges største søndagstur

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Søndag 1. september arrangeres Kom deg ut-dagen på 6 steder i Indre Østfold, og på over 150 andre steder i Norge.

– Kom deg ut-dagen er vår nasjonale turdag, en dag for alle uansett turerfaring. DNT Indre Østfold inviterer til Kom deg ut-dagen på Tomter Idrettsanlegg, på skihytta i Spydeberg, på Skansehytta i Askim, på Linnekleppen i Rakkestad, på Bygdetunet i Trøgstad og på Nordre Fort på Ørje i Marker. Her treffes barnefamilier til lek og moro, og kan teste aktiviteter som pil og bue, slakk line, natursti, orientering, spikking og grilling, forteller Kjersti Berg Sandvik i DNT Indre Østfold.

Startskuddet for friluftshøsten

Målet med Kom deg ut-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap. I Indre Østfold lover de en dag fylt med lek og moro ute i friluft.

– Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Sandvik. 

Rekordmange deltakere

Det er ingen tvil om at friluftsliv er populært, særlig blant familier. Det er forventet 54.000 deltakere på årets Kom deg ut-dag, noe som er deltakerrekord. DNT kan fortelle at det også har vært mange barnefamilier på tur på hyttene deres i sommer.

– Det er så bra at stadig flere får øynene opp for alle mulighetene det ligger i vårt eget land. Det å bruke tid med barna sine og utforske alt det fine og underlige som finnes i skog, mark, kyst og fjell, gjør dem glad i naturen. I år er det 13 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og voksne blitt inspirert til å nyte og lære mer om friluftsliv, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

FAKTA

  • Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet.
  • Arrangementene finner du i hele Norge, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord.
  • Se en oversikt over alle Kom-deg-ut- tilbudene på www.komdegut.no

Pressemelding fra DNT Indre Østfold

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.