Frivilligheten lenge leve

Indre24
4 minutter lesetid

Det snakkes mye om frivillighet, om hvor viktig det er, at alle som kan bør jobbe med «noe» frivillig og ikke minst det stadig tilbakevendende utsagnet om at «uten frivillighet stopper Norge opp».

Jeg kan si deg en ting; Uten frivillighet hadde i hvert fall Trøgstad stoppet opp. Trøgstingene er ekstremt gode på å engasjere seg i frivillig arbeid, og for en kommune som har i underkant av 6000 innbyggere er det imponerende at det er over 130 ulike lag, foreninger og organisasjoner i sving i kommunen vår – hver uke!

Vi har mange ulike grupper som jobber innenfor sport/idrett, velforeninger, jakt- og fiske og ulike fritidstilbud for alle aldersgrupper. Noen eksempler:
Trøgstad har en flott Frivilligsentral med en lang rekke tilbud, bl.a. BUA (der du kan låne omtrent hva som helst), en flott Gjenbruksbutikk og kaféer i Båstad og Skjønhaug.
For beboerne på Trøgstadheimen arrangeres det jevnlig hyggekvelder i regi av Røde Kors og Lions Club. Trøgstad Rotary arrangerer aktivitetsdag for brukerne på BODAF og gocart-løp for svaksynte.
Tirsdagsklubben og Trøgstad Historielag sørger for å dokumentere vår historie opp gjennom årene. Trøgstad Bygdemuseum er et av landets eldste bygdemuseum og et svært aktivt sådan, husene og muséet fungerer som et samlingspunkt for mange slags aktiviteter.

OK, så trøgstingene er mer enn gjennomsnittlig engasjerte de da? Ikke nødvendigvis, men det hjelper å ha en kommuneadministrasjon i ryggen, som ser verdien av å legge til rette for alle de ulike aktivitetene som foregår her. Når vi i tillegg har en lokalbank som ikke har aksjonærer, men derimot kan pøse alt overskuddet sitt rett tilbake til bygda – da er det gode arbeidsforhold for frivilligheten!

Når vi fra 2020 blir med i Indre Østfold Kommune, så er det å ønske at disse gode forholdene skal fortsette og at det vil være likt for alle de ulike plassene i den nye storkommunen.
Politikk er også frivillig arbeid, og vi som stiller til valg for partiet vårt i høst, er fulle av pågangsmot og virketrang – vår hovedoppgave i den nye kommunen er bl.a. å sørge for at gode tradisjoner blir videreført.

ANNONSE

Dersom jeg får en plass i det nye kommunestyret, så kommer jeg til å snakke mye, høyt og ofte om viktigheten av frivillig arbeid og at det er om mulig enda viktigere at forholdene for å drive med dette muliggjøres av ledelsen i Indre Østfold kommune. Der skal vi politikere være vaktbikkjer – gode tradisjoner skal videreføres og ikke bli glemt igjen i «gamlekommunen»

Personlig har jeg gjennom mange år vært engasjert i både politikk og frivillig arbeid. Det har gått med et stort antall timer, men det har også gitt meg mye tilbake i form av ny lærdom, nye bekjentskaper, spennende opplevelser og masse flotte inntrykk.

Bruk stemmeretten din 9. september! En stemme til Senterpartiet og til meg, er en stemme for at frivillighetens kår og muligheter skal være minst like gode som de er i dag, og det skal gjelde for hele den nye kommunen vår.

Stian M. Eriksen
Listekandidat, Trøgstad Senterparti

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.