Med et Arbeiderpartistyrt Viken får vi et fylke for alle

Indre24
5 minutter lesetid

Om veldig kort tid er det valg i landets kommuner og fylker. Innbyggerne i Østfold, Akershus og Buskerud skal velge hvem som skal styre det nye, ukjente, store fylket Viken.

Det kan virke rart, teit og overveldende. Det forstår jeg. Det er et fylke som falt i fanget på oss uten at vi egentlig ønsket det. Mye er fortsatt uklart – hvilke oppgaver vil bli delegert til fylkeskommunen Viken, hvordan vil det se ut i fremtiden i forhold til de gamle fylkene, hvordan skal det egentlig gå med oss i dette gigantiske fylket?

Men en ting er derimot sikkert.  Dersom du ønsker et fylke ledet av et parti med en annen visjon for folk enn det regjeringa har – da bør du gi din stemme til Arbeiderpartiet.

Viken Arbeiderparti har nemlig gjort det beste ut av en ganske surrealistisk situasjon. Vi stemte imot Viken, vi ville beholde de gamle fylkene. Men vi fikk ikke viljen vår og måtte velge. Skal vi fortsette å være sure på grunn av dette vedtaket, eller skal vi gjøre det beste ut av det?

Vi valgte det sistnevnte og Arbeiderpartiet i Østfold, Buskerud og Akershus samarbeidet om valgprogram og fylkestingsliste. Og dere – listekandidatene er råbra og programmet er et knakende godt et.

Samtidig som Høyre og FrP-regjeringa prioriterer skattekutt til landets rikeste mennesker, velger Viken Arbeiderparti å bruke våre felles penger på skolemat til alle elever og et kulturkort for unge.

Samtidig som regjeringa klarer å øke klimagassutslippene når vi er midt oppi en klimakrise, så velger Viken Arbeiderparti å satse på å utvikle grønne arbeidsplasser, flere sykkelveier og billigere kollektivtransport.

Høyre og FrP velger å snu ryggen til framtida, til ungdommen og til oss vanlige folk. De har gjort det de siste seks årene de har sittet med makta og ingenting tyder på at dette endrer seg med det første.

De lytter ikke til folka i Norge og de forstår ikke utfordringene vi står overfor.

ANNONSE

Vi trenger Arbeiderpartistyrte kommuner og fylker, som kan være en motvekt til regjeringas splittende, usosiale og klimafiendtlige politikk. Vi trenger fylker og kommuner som kutter i utslipp, sørger for mindre forskjeller mellom folk og like muligheter for alle.

Jeg er stolt av at Viken Arbeiderparti har turt å vedta et program med store ambisjoner og mål for fylkeskommunen. Vi tar et standpunkt når vi vedtar å bruke penger på kollektivkort og kulturkort for unge, skolemat til alle elever i Viken og flere grønne, fremtidsretta arbeidsplasser. Vi velger å kjempe for barna, ungdommen og framtida.

Når vi vet at 60 000 elever i Norge går på skolen på tom mage så velger Arbeiderpartiet å gi alle et gratis skolemåltid framfor å snu ryggen og prioritere noen få.

Når vi vet at forskjellene i Norge øker og at det blir flere som ikke har råd til å dra på kino og konserter, så velger Arbeiderpartiet å innføre et kulturkort for ungdom slik at oss unge har muligheten til å oppleve kultur til en billig penge.

Og når vi vet at klimakrisa er reell og den største utfordringen vi står overfor så velger Arbeiderpartiet å innføre et kollektivkort for unge til 250 kr, bygge flere sykkelveier og satse på grønne arbeidsplasser. Vi velger å føre en politikk som kutter i utslipp, fordi vi lytter til ungdommen som streiker for klimaet – framfor å gi dem en klapp på skuldrene for engasjementet.

Det har noe å si hvem som styrer fylkene og kommunene.

Husk det og finn ut hva slags fylke du vil bo i. Dette valget handler om vår felles fremtid og Viken Arbeiderparti er klare for å skape et fylke med sterkere fellesskap og like muligheter for alle.

Maria D. Imrik
Leder, AUF i Østfold

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.