Ingveig er godt fornøyd med å ha oppnådd denne tittelen. Foto: Nina Håkonsen
17. august 2019

Tok steget helt til topps

TSJEKKIA: Trialkjører Ingveig Håkonsen fra Skiptvet ble lørdag europamester i trial. Det er det ingen andre norsk jente som har klart før.

De siste årene har Håkonsen hatt flere plasseringer på pallen. I år tok hun steget helt til topps. Konkurransen var i Brezova i Tjekkia.

Foto: Nina Håkonsen

Lørdag ledet hun klart gjennom hele dagen, og kjørte de 30 seksjonene på bare 3 prikker. Med to seire i de to siste løpene endte hun til slutt på like mange poeng og også med nøyaktig samme plasseringer som Alex Brancati. Med seier i siste runde ble hun da europamester.

Holdt fokus og kjørte neste feilfritt

Trial er en krevende sport, og det er vanskelig å holde fokus gjennom 28 seksjoner en hel dag, men likevel klarte Ingveig Håkonsen å holde fokus og kjørte nesten feilfritt i dag med null prikker i den første runden og tre prikker i den andre. Med dette vant hun dagens løp foran tyske Vivian Wachs med 7 prikker og amerikanske Madeleine Hoover med 10 prikker.

Før dagens løp lå Ingveig på andreplass sammenlagt, og beregninger viste at dersom hun skulle vinne dette løpet, så måtte lederen Alex Brancati, Italia, komme på fjerdeplass eller dårligere. Med fjerdeplass ville de ha like mange poeng. Det var akkurat det som skjedde, og dermed sikret Ingveig Europamestertittelen fordi hun hadde vunnet siste runde.

Skiptvet-jenta har et hektisk program fremover. Neste helg er det nordisk mesterskap i individuelt og for lag. Helgen 7.-8. september er det NM og og Norgescupavslutning. Deretter er det VM-runde og lag-VM de to siste helgene i september.

Ingveig Håkonsen. Foto: Privat