(Illustrasjonsfoto)
12. august 2019

Hastigheten settes ned på riksvei 111

I forbindelse med VM i orientering i perioden 12.17. august blir det mye trafikk på veiene i Østfold. Under tirsdagens konkurranse settes hastigheten ned på riksvei 11 ved Rudskogen og Knatterudfjellet.

– Vi setter ned hastigheten til 50 km/t i forbindelse med dette arrangementet, der det vil være mer biltrafikk og mer av og påkjøring i enkelte veikryss enn normalt, sier byggeleder Kim Erik Kongshaug i Statens vegvesen til vegvesen.no.

Det er ventet rundt 3.000 personer til konkurransen ved Knatterudfjellet i grenseområdet mellom Sarpsborg og Rakkestad.

– Ved Knatterudfjellet den 13. august er det både løp som er åpne for publikum og kvalifisering til VM-finalene for eliteløperne. Disse vil foregå ved Mørk golfbane i Spydeberg de påfølgende dagene. Da vil fv. 1034 Mørkveien være stengt for all trafikk på nordsiden av arenaen. Ankomst må derfor skje fra sør, og Statens vegvesen har godkjent at hastigheten settes ned i dette området, opplyser Statens vegvesen på sine nettsider.

Se arrangørens nettside med anbefalte reiseruter for dem som ønsker å besøke VM-arrangementene (ekstern lenke)

Slik er programmet for VM i orientering 2019 (ekstern lenke)