FERIE: Mange barn og unge fikk bli med på morsomme sommeraktiviteter. (Foto: Østfold Røde Kors)
10. august 2019

Mange fikk gratis ferieopplevelser

I sommerens Ferie for alle-tilbud fikk over 800 barn og voksne i Østfold gratis ferietilbud fra Røde Kors.

Det årlige tilbudet er til for å gi ferieopplevelser til familier med svak økonomi, og det er i sommer gjennomført 14 ferieopphold for familier på Østlandet, med aktiviteter som båtkjøring, bading, konkurranser, dagsturer rundt i nærmiljøet og masse annen lek og moro for barna.

Daglig leder Øyvind Bruflat. (Foto: Jan Kåre Ness/Røde Kors)

– Vi er stolte over å kunne tilby så mange personer gratis «Ferie for alle». Alle deltagerne er plukket ut av skoler og det kommunale hjelpeapparatet, dette for å sikre at de som virkelig trenger det får et ferietilbud. Distriktskontoret i Østfold har organisert det meste, men godt over 150 frivillige fra mange Røde Kors-foreninger har stilt opp som ferieledere og hjelpere. Oppholdene er i stor grad finansiert av barne- og likestillingsdepartementet, men vi har også søkt fra ulike fond og brukt våre egne midler, forteller daglig leder Øyvind Bruflat i Østfold Røde Kors i en pressemelding.

Ferie som alle andre
– Oppholdene har vært gjennomført i Halden, Sarpsborg, Marker, Kristiansand, og noen også i Sverige og Danmark. Målet er at barna og familiene skal få oppleve en ferieopplevelse som alle andre, det har derfor først og fremst vært avslapping og hygge, opplyser organisasjonen videre.

Nå planlegges det ferietilbud for høstferien, før jul- og nyttårsopphold står for tur.

(Pressefoto: Østfold Røde Kors)