Klart for rallycross-NM i Grenland

Indre24
3 minutter lesetid

PRESSEMELDING: Det har vært sommerpause i rallycross-NM. Nå er det klart for fjerde runde på Grenland Motorsportsenter i Skien. Da er også toppklassen Supercar på plass.

Arrangøren NMK Grenland står klar til å ta imot over 100 førere på Grenland Motorsportsenter i Skien. De tre første NM-rundene for Supernasjonal-klassene i år er kjørt i henholdsvis Konsmo, på Melhus og på Dokka. Løpet i Grenland kommende helg er eneste og dermed helt avgjørende NM-løp for klassene Supercar og Supercar Lites. Fjerde runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på i Grenland til helgen.
I tillegg er Historisk Rallycross med som gjesteklasse.

Trøgstad-fører leder de tre første NM-rundene

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Robin Andresen fra NMK Trøgstad som leder etter de tre første NM-rundene. Opel Corsa-føreren står bokført med 100 poeng. 
Han har fått en luke til andremann, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, som har sanket 88 poeng med sin Renault Clio.  På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med 84 poeng. Svardal kjører Peugeot 206.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss som topper NM-listen med sin Ford Fiesta. Magnussen står bokført med 91 poeng etter tre runder.  

På en andreplass ligger Sivert Svardal fra NMK Konsmo som har sanket inn 78 poeng så langt med sin Mazda RX8. Kun fem poeng bak følger Anders Bråten fra NMK Hønefoss som har kjørt inn 73 poeng i sin Ford Fiesta. Beste poengplukker i forrige NM-runde var Daniel Holten fra NMK Vikedal, og han ligger på 4. plass med sin Ford Fiesta og 63 poeng.

(Saken fortsetter under bildet)

Robin Andresen fra NMK Trøgstad. (  Foto: NBF/Rune Johannesen)

Ørje-gutter konkurrerer også

I klassen til og med 2400 ccm topper Simen Engsvik fra Ørje (NMK Aremark). Med sin BMW står han bokført med 98 poeng så langt.  Hakk i hel ligger klubbkamerat Jørgen Syversen som har 97 poeng i sin Ford. Syversen har sanket 12 poeng mer enn Engsvik i de to siste rundene, så det blir spennende om han har samme form til helgen.

ANNONSE

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som leder med sin BMW M3. Han har kjørt inn 101 poeng. Kun fire poeng bak følger Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad med sin BMW M3. Østreng var Norgesmester i denne klassen i 2016, mens han tok sølv i både 2017 og 2018, og har så langt i år 97 poeng.

NM-runden på Grenland Motorsportsenter kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.

(Pressemelding fra Norges Bilsportforbund)


Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.