Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Juli med både kulde- og varmerekorder

PRESSEMELDING: Tidlig i juli ga det kjølige været fem fylkesrekorder for laveste bunntemperatur. Hetebølgen mot slutten av måneden ga tangering av den norske varmerekorden for juli, samt fire fylkesrekorder for høyeste topptemperatur.

For hele måneden i snitt lå Norge 1,3 grader over normalen. Relativt varmest var det i Trøndelag og Nordland med avvik på 2-3 grader over normalen. En del stasjoner i Finnmark endte fra 0,5 til 2 grader under normalen.

Høyeste maksimumstemperatur på 35,0 grader ble registrert 27. juli på Mosjøen lufthavn (Vefsn, Nordland). Laveste minimumstemperatur var -6,4 grader, og ble målt ved Juvvasshøe (Lom, Oppland, 1894 meter over havet) 3. juli. 

Vått i vest og tørt i nord

Månedsnedbøren var 70 prosent av normalen. Flere stasjoner på Vestlandet og Sørlandet fikk 150-200 prosent av den normale nedbøren. En rekke stasjoner i Nordland og Troms fikk under 25 prosent av normalen.  

(Pressemelding fra Meteorologisk institutt) – ekstern lenke

Inviterte til kaffefestival i hagen

Bibliotekene holder stengt i to dager