Kathrine Hestø Hansen, ordførerkandidat Indre Østfold Arbeiderparti. (Foto: Bernt Sønvisen)

Hva er det viktigste i din lommebok?

Med valgkamp følger politiske slagord og reklamer, og i år dukker to av mine gamle favoritter opp igjen. En av dem er fra Høyre: «Ikke bli rød i sommer» står det på solkremen som deles ut fra Høyres valgkampstander over det ganske land. Jeg syns den er morsom. Et småfrekt ordspill som får en til å trekke på smilebåndet. For ingen vil jo bli rød i sommersola! Mang en gang har jeg ønsket at vi «røde» hadde noe tilsvarende å spille på.

Men det politiske budskapet uteblir. Ja, det er morsomt men «Ikke bli rød i sommer» vekker ikke de store refleksjonene hos velgerne.

Refleksjoner vekker derimot min andre favoritt som kommer fra Trøndelag Arbeiderparti: Se for deg en utbrettet lommebok. På den ene siden ligger noen bankkort og 150 kroner. På den andre siden et bilde av to jenter i 5-7 årsalderen. «Hva er det viktigste i din lommebok?» lyder budskapet. Jeg syns det er knallgodt. For hva er egentlig det viktigste i din lommebok? Er det pengene eller er det disse to som skal ha gode skoler og barnehager, en trygg kommune å vokse opp i, og de beste forutsetninger for livet som ligger foran dem? I en valgkamp som så langt har vært preget av bompenger syns jeg det er viktig at vi stiller oss disse spørsmålene.

ANNONSE

Kathrine Hestø Hansen
Ordførerkandidat Indre Østfold Arbeiderparti

ANNONSE

ANNONSE

Slåssing på pub

Kontroll ved Fossum